Νέα
  • ΓΔ: 865.26 +0.60%
  • Τζίρος: 10,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Σημαντικές απώλειες για το bitcoin και το ether - Φόβοι για τη φορολογία

Πηγή: Pixabay

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν σήμερα το bitcoin, που υποχωρεί προς το επίπεδο των 60.000 δολαρίων, και το ether που αγγίζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα τον Νοέμβριο.

Η τιμή του bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, υποχωρούσε 4% κοντά στα 61.400 δολάρια, ενώ του ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο, κατέγραφε απώλειες έως και 6,8%.

bitcoin και ether

Στα 2,8 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto μειώθηκε περίπου 7% το τελευταίο 24ωρο στα 2,8 τρις. δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.

«Είδαμε να υπογράφεται το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες πωλήσεις από χρηματιστές που ανησυχούν για το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη φορολογία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact, μίας πλατφόρμας που επιτρέπει στους επενδυτές να αντιγράφουν τις στρατηγικές άλλων χρηματιστών crypto.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν ανησυχίες και για τη συνέχεια τω μέτρων κατά των crypto από την Κίνα, η οποία θα εξετάσει τη δυνατότητα να επιβάλλει υψηλές τιμές ρεύματος στις εταιρείες που εμπλέκονται στην εξόρυξη crypto, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις.

Υποχρεωτική η δήλωση των crypto στην εφορία

Διάταξη στο νομοσχέδιο για τις υποδομές προβλέπει την υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τους κατόχους ψηφιακών νομισμάτων.

Η Κίνα, εν τω μεταξύ, εφαρμόζει εδώ και πολλούς μήνες μέτρα κατά των crypto, εν μέρει λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και των πιθανών περιβαλλοντικών συνεπειών από την εξόρυξη του bitcoin.

Υπερδιπλασιασμός της τιμής του bitcoin και εξαπλασιασμός της τιμής του ether

H τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του χρόνου, ενώ του ether έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί. Και τα δύο κατέγραψαν υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω  φρενίτιδας για ψηφιακά assets που καθοδηγείτο από κερδοσκοπική ζήτηση και αμφιλεγόμενα επιχειρήματα ότι αυτά μπορούν να προσφέρουν κάλυψη από τον πληθωριστικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με κάποιους τεχνικούς δείκτες, έπρεπε να αναμένεται κάποιο διάλειμμα στο ισχυρό ράλι των crypto. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ