Νέα
  • ΓΔ: 862.59 +0.26%
  • Τζίρος: 11,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Νέα βουτιά 5% σήμερα - Τι λένε οι επενδυτές για την πτώση

Νέα βουτιά 5% έκανε σήμερα το bitcoin καθώς δεν βρήκε κανένα στήριγμα μετά την κατρακύλα του Σαββατοκύριακου, όπου σε ένα σημείο έφθασε να χάνει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος και ο τζίρος στα futures του επανήλθαν στα επίπεδα των αρχών Οκτωβρίου, λίγο πριν αρχίσει το μεγάλο ράλι προς το υψηλό – ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που σημείωσε στις 10 Νοεμβρίου. Πριν από λίγο, σημείωνε απώλειες 3,9% στα 47.567 δολάρια.

Η αποστροφή από το ρίσκο πίσω από την πτώση 

Χρηματιστές έλεγαν ότι η πτώση του Σαββατοκύριακου συνδεόταν με την ευρύτερη στροφή από τα πιο ριψοκίνδυνα assets λόγω των ανησυχιών για την παραλλαγή Ομικρον και τη χαμηλότερη ρευστότητα της αγοράς στο τέλος της εβδομάδας. 

«Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας: Δεν βλέπουμε την ισχύ του bitcoin που βλέπαμε γενικά μετά από μία τέτοια μεγάλη πτώση», δήλωσε στέλεχος του crypto fund Stackfunds.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων crypto Coinglass, το ανοικτό ενδιαφέρον – δηλαδή ο συνολικός αριθμό των συμβολαίων futures που είχαν οι συμμετέχοντες στην αγορά στην αρχή της συνεδρίασης – σε όλα τα χρηματιστήρια ανερχόταν στα 16,5 δισ. δολάρια έναντι 23,5 δισ. δολαρίων την Πέμπτη και 27 δισ. στις 10 Νοεμβρίου.

Πολλά χρηματιστήρια έκλεισαν ανοικτές θέσεις 

Καθώς οι τιμές κατρακυλούσαν το Σαββατοκύριακο, οι επενδυτές που είχαν αγοράσει bitcoin στο όριο είδαν τα χρηματιστήρια να κλείνουν τις θέσεις τους, προκαλώντας κύμα πωλήσεων. Μία σειρά χρηματιστηρίων που εστιάζουν σε μικροεπενδυτές έκλεισαν θέσεις long ύψους άνω των 2 δισ. δολαρίων που είχαν στο bitcoin το Σάββατο, σύμφωνα με την Coinglass.  

Ορισμένα χρηματιστήρια επιτρέπουν στους χρηματιστές να στοιχηματίζουν 20 φορές ή και περισσότερο από το μέγεθος της επένδυσής του, κάτι που σημαίνει ότι και μία μικρή κίνηση στη λάθος κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει τα χρηματιστήρια να ρευστοποιήσουν τις θέσεις των πελατών τους όταν εξαϋλωθεί η αρχική επένδυσή τους.

Το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, δέχθηκε επίσης ισχυρό πλήγμα το Σάββατο, αν και λιγότερο σε σχέση με το bitcoin. Σήμερα, υποχωρούσε 5,5% στα 3.965 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από το υψηλό των 4.868 δολαρίων που είχε σημειώσει στις 10 Νοεμβρίου, αν και η σχέση ανταλλαγής του με το bitcoin αυξήθηκε στα 0,086 bitcoin που είναι η υψηλότερη από τον Μάιο του 2018.  

bitcoin
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ