Νέα
  • ΓΔ: 869.9 +1.13%
  • Τζίρος: 5,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Μεγαλύτερες αποδόσεις για τα μικρότερα νομίσματα το 2021

Αν και το bitcoin και σε μικρότερο βαθμό το ether συνέχισαν να δίνουν τον τόνο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2021, έχασαν μερίδιο προς όφελος μικρότερων crypto, μία τάση που σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να συνεχιστεί.

Το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης, το Binance Coin ή BNB, είχε σημαντικά καλύτερη απόδοση από τα δύο πρώτα καθώς κατέγραψε to 2021 κέρδη 1.300%, σύμφωνα με την Arcane Research. Συγκριτικά, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε 65% και του ether κατά 408%.

bitcoin

Που οφείλεται η εκτίναξη του Binance Coin

 

Το BNB χρησιμοποιείται ευρύτερα στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου, Binance. Είναι επίσης το νόμισμα του Binance Smart Chain, μίας πλατφόρμας blockchain που στηρίζει έξυπνα συμβόλαια για τη χρήση τους σε αποκεντρωμένες χρηματοδοτήσεις (DeFi) και άλλες εφαρμογές.

Με το MSC να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς ως αντίπαλο δέος στο Ethereum blockchain, η βοήθεια που έδωσε στην αύξηση της τιμής του BNB ήταν σημαντική.

Μεγάλα κέρδη για άλλα κρυπτονομίσματα

Αλλα εναλλακτικά νομίσματα ή «altcoins» κατέγραψαν επίσης μεγάλα κέρδη το 2021, επωφελούμενα από την έκρηξη επενδυτικού ενδιαφέροντας για ψηφιακά assets και την επέκταση του οικοσυστήματος των crypto. Για παράδειγμα, τo Solana και το Fantom, τα οποία συνδέονται με άλλες πλατφόρμες blockchain που στηρίζουν έξυπνα συμβόλαια, ξεπέρασαν σε απόδοση το ΒΝΒ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ