Νέα
  • ΓΔ: 920.03 -0.79%
  • Τζίρος: 68,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων έφερε κέρδη 2 δισ.

Goldman Sachs
Πηγή: APImges

Το 2020 ήταν μια ιδιότροπη χρονιά για τις αγορές και όχι μόνο, καθώς πανδημία και καραντίνα άλλαξαν συνήθειες δεκαετιών, δημιουργώντας νέες συνθήκες. Η επενδυτική αγορά έπρεπε να βρει τρόπο να προσαρμοστεί και όλα δείχνουν ότι με τη δυναμική επιστροφή της αγοράς των εμπορευμάτων, τα κατάφερε περίφημα. 

Οι συναλλαγές εμπορευμάτων της Goldman Sachs διπλασίασαν την ανάκτηση εσόδων της μέσα στο 2020. Η εταιρία δημιούργησε έσοδα άνω των 2 δις δολαρίων, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, επιτυγχάνοντας τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις της εδώ και μια δεκαετία.

Αυτή ήταν μια απαραίτητη λύτρωση. Η ικανότητα της ομάδας ανταλλαγής εμπορευμάτων της Goldman παλιότερα, της είχε προσδώσει τον τιμητικό τίτλο «το διυλιστήριο της Wall Street», αλλά μια παρατεταμένη πτώση στις αποδόσεις της τα τελευταία χρόνια, είχε αρχίσει να σηκώνει αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της.

Το πολύ δυνατό φίνις της ομάδας είναι καλός οιωνός και για τους ανταγωνιστές της, λίγο πριν την ανακοίνωση των αναφορών για τα κέρδη τους στην αγορά εμπορευμάτων, που αναμένεται να επιβεβαιώσει ένα από τα πιο επικερδή εμπορικά περιβάλλοντα στην τραπεζική ιστορία. 

Ήδη η Jefferies Financial Group, μια εταιρία που παραδοσιακά οδηγεί τις τάσεις στη Wall Street, αποκάλυψε μια αλματώδη αύξηση 67% στα καθαρά της έσοδα για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον περασμένο Νοέμβριο, αυξάνοντας τις προοπτικές αντίστοιχων επιδόσεων και σε άλλους τομείς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ