Νέα
  • ΓΔ: 890.67 +0.38%
  • Τζίρος: 46,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Βουτιά στα 41.000 δολάρια - Πλήγμα από την εξέγερση στο Καζακστάν

Βουτιά 5% έκανε σήμερα το bitcoin, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτω από τα 41.000 δολάρια, εν μέσω ενός γενικότερου sell-off των κρυπτονομισμάτων.

Πριν από λίγο, η τιμή για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διαμορφωνόταν πάνω από τα 42.000 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει προηγουμένως έως τα 40.938 δολάρια.

Η τιμή αυτή είναι κατά 40% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των 69.000 δολαρίων που είχε σημειώσει το bitcoin τον Νοέμβριο, με τις μεγάλες διακυμάνσεις της, που ήταν εμφανείς από την πρώτη κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος πριν από 13 χρόνια, να παραμένουν.

Πλήγμα από τη διακοπή του internet στο Καζακστάν και τη Fed

Η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς του δικτύου του bitcoin μειώθηκε απότομα αυτή την εβδομάδα καθώς η διακοπή του internet στο Καζακστάν, μετά την εξέγερση, έπληξε τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Το bitcoin πιέζεται επίσης από τη διαφαινόμενη τάση της Fed, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της, να προχωρήσει πιο γρήγορα στη σύσφιξη της πολιτικής της, μειώνοντας τη διάθεση των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα assets.

«Βλέπουμε ένα ευρύτερο κλίμα αποστροφής από τον κίνδυνο σε όλες τις αγορές τώρα καθώς οι πληθωριστικές ανησυχίες και οι αυξήσεις των επιτοκίων φαίνεται να απασχολούν τους κερδοσκόπους», δήλωσε στέλεχος της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Stack Funds στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας: «Η ρευστότητα στην αγορά του bitcoin είναι αρκετά χαμηλή και από τις δύο πλευρές και υπάρχει κίνδυνος υποχώρησής του στα 35.000 δολάρια στο άμεσο μέλλον».

Το ether,  που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κεφαλαιοποίηση, υποχώρησε έως 8,6% στα 3.114 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ