Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγορές: Σφυροκόπημα μετοχών και crypto - Σε φάση διόρθωσης ο Nasdaq

Πηγή: Pixabay

Στο χαμηλότερο επίπεδο πενταμήνου υποχώρησε σήμερα το bitcoin, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τα ριψοκίνδυνα assets, όπως τα κρυπτονομίσματα και τις μετοχές. Aντίθετα, οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ, άλλωστε, οι τιμές των crypto έχουν πλέον υψηλό βαθμό συσχέτισης με τις μεταβολές των μετοχικών αξιών.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έκανε σήμερα βουτιά 7,4% στα 38.261 δολάρια, ενώ πριν από λίγο κινείτο λίγο πάνω από τα 39.000 δολάρια.

Το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση, υποχώρησε κάτω από τα 3.000 δολάρια. Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων έχει μειωθεί περίπου κατά 1 τρισ. δολάρια από το υψηλό επίπεδο του Νοεμβρίου.

To bitcoin ακολουθεί τον Nasdaq

Τα crypto αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση κερδοσκοπικών επενδύσεων που κλονίζονται από την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Το bitcoin ειδικότερα ακολουθεί τις κινήσεις των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες πιέζονται, με τον αμερικανικό δείκτη Nasdaq 100 να έχει εισέλθει από χθες σε φάση «διόρθωσης», έχοντας μειωθεί 10% και πλέον από το υψηλό επίπεδό του.

Πτωτικά κινούνται από την αρχή του έτους και οι άλλοι μεγάλοι δείκτες μετοχών στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν χθες με απώλειες 0,9% και 1,1%, αντίστοιχα.

Πτωτικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ακολουθούν την τάση των αμερικανικών, με τον δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει σήμερα απώλειες 1,4% και να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο μήνα.

Το αφήγημα του bitcoin

Πτωτικά κινούνται οι τιμές και άλλων σημαντικών κρυπτονομισμάτων, όπως των binance coin, cardano και solana.

To bitcoin εκτινάχθηκε τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω αμφιλεγόμενων αφηγημάτων σχετικά με την αποδοχή του από τους θεσμικούς επενδυτές και τον πιθανό ρόλο του ως μέσο για τη μείωση των κινδύνων σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις μετοχές έχει ακυρώσει το αφήγημα σχετικά με τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά τέσσερις και πλέον φορές την τελευταία διετία, αλλά έχει μειωθεί 30.000 δολάρια σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Νοεμβρίου, όταν άγγιξε τα 69.000 δολάρια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα