Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Καμπανάκι για υπερβολικές αποτιμήσεις των μετοχών

Καμπανάκι για τους ενθουσιώδεις επενδυτές χτύπησε η επικεφαλής αναλύτρια της Tematica Research, Lenore Hawkins, προειδοποιώντας ότι οι μετοχές είναι πολύ υπερτιμημένες.

«Δεν έχουμε δει ποτέ μετοχές να έχουν τόσο υψηλή αποτίμηση. Οι τιμές είναι σχεδόν 40 φορές μεγαλύτερες από τα κέρδη. Την τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο ήταν το 1999. Αν, όμως, κοιτάξετε τις τιμές σε σχέση με τις πωλήσεις, είναι υπετριπλάσιες – υψηλότερες από ό,τι ήταν στη φούσκα του dot com», τόνισε η Haukins.

Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά και χθες, με τις πωλήσεις των πολύ ακριβών τεχνολογικών μετοχών, όπως της Meta, της Tesla και της PayPal, να συνεχίζονται καθώς η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινείται ανοδικά, φθάνοντας το 1,76% στο τέλος της περασμένης εβδομάδας από 1,52% στο τέλος του 2021.

Οι μετοχές ζορίζονται όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται γρήγορα

Ο επικεφαλής αναλυτής μετοχών της Goldman Sachs, David Kostin, δήλωσε: «Δείξαμε προηγουμένως ότι η ταχύτητα στη μεταβολή των επιτοκίων έχει μεγάλη σημασία για τις αποδόσεις των μετοχών. Κατά κανόνα, οι μετοχές ζορίζονται όταν η μεταβολή των ονομαστικών ή πραγματικών επιτοκίων σε πέντε ημέρες ή σε έναν μήνα είναι μεγαλύτερη από δύο τυπικές αποκλίσεις. Αυτό συνέβη με την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων».

Ο Kostin πρόσθεσε ότι η Goldman αναμένει τώρα τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/32183_plithorismos-mpra-nte-fer-tis-lagkarnt-me-neo-epikefalis-tis-bundesbank

Αντίκτυπος από την Ομικρον 

Εν τω μεταξύ, επιχειρήσεις αρχίζουν να προειδοποιούν για τον αντίκτυπο που θα υποστούν τον Ιανουάριο από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον. Η Lululemon ανέφερε ότι η παραλλαγή την επηρεάζει αρνητικά, ενώ η FedEx σημείωσε ότι βλέπει ελλείψεις προσωπικού.

«Κλείνουμε ένα δυνατό 2021 τις επόμενες εβδομάδες και είμαστε ευχαριστημένοι για την επίδοση της Lululemon στην πορεία της χρονιάς. Ξεκινήσαμε την εορταστική περίοδο με ισχυρή θέση αλλά έκτοτε έχουμε υποστεί διάφορες συνέπειες της παραλλαγής Ομικρον, όπως αυξημένους περιορισμούς σχετικά με τη δυναμικότητα, μικρότερη διαθεσιμότητα εργαζομένων και μειωμένες ώρες λειτουργίας σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Calvin McDonald.   

Εως τώρα, 93 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κατευθύνσεις για τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2021. Από αυτές, οι 56 εξέδωσαν αρνητικό guidance για τα κέρδη και οι 37 θετικό. Είναι η πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 που περισσότερες εταιρείες του S&P 500 εκδίδουν αρνητικό παρά θετικό guidance.

Με πληροφορίες από yahoo finance

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ