Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Αλμα 650 μονάδων για τον Dow Jones, ράλι για S&P 500 και Nasdaq

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες στη σημερινή (9/3) συνεδρίαση της Wall Street, με τις τιμές των εμπορευμάτων, και ιδίως του πετρελαίου, να παρουσιάζουν αποκλιμάκωση ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 653,61 μονάδες, ή 2% σε ποσοστό, στις 33.286,25 μονάδες, υποβοηθούμενος από την άνοδο των μετοχών των Salesforce, Nike και JPMorgan. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 2,6%, στην καλύτερη συνεδριακή ημέρα του από τον Ιούνιο του 2020, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,6%, στην καλύτερη συνεδριακή ημέρα του από τον Νοέμβριο του 2020.

Η αλλαγή κλίματος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έρχεται μετά τις ελπίδες για διπλωματική λύση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες σε αυτό το επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα