Νέα
  • ΓΔ: 796.2 +2.14%
  • Τζίρος: 57,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και επιστροφή του Γεν. Δείκτη στις 900 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Επιστροφή στα επίπεδα των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη κατά τη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης με μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί τις έντονα ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές που αποδίδονται αφ’ ενός στην εκτίμηση χαλάρωση της πολιτικής του Συμφώνου Πολιτικής Σταθεροτητας σε ότι αφορά το χρέος, σε στοιχεία που δείχνουν ότι μεγάλες επιχειρήσεις παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο α’ τρίμηνο 2022 και ότι διαφαίνονται και πάλι (μέχρι να διαψευστούν εκ νέου) σημάδια εκτόνωσης της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία. Όμως έχει έναν ακόμη λόγο να κινείται ανοδικά καθώς περιμένει τις πρώτες εισροές (περίπου 3,5 δισ. ευρώ) από το Ταμείο Ανάπτυξης που ουσιαστικά θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Επί της ουσίας οι επενδυτές μετά την λήξη του α’ τριμήνου αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους και σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές που έχουν υποαποδώσει των δεικτών. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, σήμερα εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον για τα 4 τραπεζικά blue chips (Alpha Bank, Eurobank, ETE, Πειραιώς) και ΕΧΑΕ μαζί με τα μη χρηματοοικονομικά ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΛΘ, Τερνα Ενεργειακή , Lamda Development και σε πολλές μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Εάν ο Γενικός Δείκτης καταφέρει να κλείσει σήμερα σε επίπεδα άνω των 900 μονάδων ουσιαστικά θα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών από την έναρξη του πολέμου και θα δείχνει αντιστροφή της τάσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ