Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ανέκαμψε πάνω από τα 40.000 δολάρια

Πηγή: Pixabay

Η τιμή του bitcoin ανέκαμψε πάνω από τα 40.000 δολάρια σήμερα, καλύπτοντας μέρος από τις απώλειες που είχε στις επτά από τις οκτώ τελευταίες ημέρες.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αυξήθηκε 0,8% το πρωί στα 40.146 δολάρια και κινείται στη συνέχεια πέριξ των 40.000 δολαρίων.

Ράλι έκανε και το ether, ξεπερνώντας τα 3.000 δολάρια, ενώ οι τιμές του solana και του cardano κινούνταν πτωτικά το τελευταίο 24ωρο.

Τόσο το bitcoin όσο και γενικότερα η αγορά κρυπτονομισμάτων πιέστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια εν μέσω του πολύ υψηλού πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σημαντικά περισσότερο από ότι αναμενόταν για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs.

Το bitcoin «εξακολουθεί να κινείται στο τριγωνικό πρότυπο που είχε στα μέσα Ιανουαρίου», δήλωσε αναλυτής της Oanda. «Το κατώτερο και το ανώτερο όριο σήμερα είναι τα 36.500 και τα 47.500 δολάρια», είπε.

Αν φύγει από το χαμηλότερο ή το υψηλότερο επίπεδο αντίστασης, θα μπορούσε να κάνει μία κίνηση 18.000 δολαρίων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα