Νέα
  • ΓΔ: 794.56 -1.38%
  • Τζίρος: 22,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με άνοδο στις 868 μονάδες - Ευμετάβλητο το κλίμα

Πηγή: Eurokinissi

Διασώθηκαν την τελευταία στιγμή την Παρασκευή τα χαμηλά διετίας στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες που πλέον έχουν υπερβεί το κρίσιμο (-20%) από την έναρξη της πτώσης, το οποίο θα άλλαζε σε πτωτική. Την Παρασκευή, ο Dow Jones σημείωσε 7η συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα.

Πάντως τα αμερικανικά futures για την σημερινή συνεδρίαση είναι ανοδικά που είναι δείγμα αντίστασης στα παρόντα επίπεδα δεικτών και μετοχών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ήπια ανοδικά με θετικές ειδήσεις από τον γερμανικό δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (IFO) με στοιχεία καλύτερα απ' τα αναμενόμενα. O γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,4% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων της Δευτέρας κινούνται με καθαρά αυξητικές τάσεις και εντολές αγορών σε δεικτοβαρείς μετοχές. Σήμερα ξεκινά και η εβδομάδα του περίφημου συνεδρίου του Davos στο οποίο συγκεντρώνονται οι opinion leaders, πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες. Το βασικό θέμα του συνεδρίου (ή τουλάχιστον αυτό διαχέεται προς τα έξω) θα είναι η ενεργειακή κρίση και βέβαια θα εξεταστεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές και γεωπολιτικές παρενέργειες.

Στις 868 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,9%

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, εάν επικρατήσει το ανοδικό κλίμα που υπάρχει στις ευρωπαικές αγορές, ενδέχεται να δούμε επιστροφή του Γενικού Δείκτη προς τις 870 μονάδες από το κλείσιμο της Παρασκευής στις 860 μονάδες. Βέβαια το κλίμα παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο, σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα διαμορφωθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνέχιση της αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών μετά την προηγουμενη πίεση προς χαμηλά 20 μηνών, καθώς και η αντίδραση του ΟΤΕ ο οποίος για 3 συνεδριάσεις κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα και μάλιστα διορθωτικά. Καλή εικόνα έχουν ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, ενώ η πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ έφερε αγοραστές την Παρασκευή. Τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ, Motor Oil) αναμένεται να συνεχίσουν το θετικό momentum ενώ Τέρνα Ενεργειακή , Ελλάκτωρ , Titan Int και Coca Cola HBC έχουν ανοδικά κύματα με ενδιάμεσες διορθώσεις.

Οι διεθνείς εξελίξεις, τα αποτελέσματα α' τριμήνου, οι μερισματικές αποδόσεις θα είναι τα 3 στοιχεία που θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ