Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Σε ύψος - ρεκόρ οι εβδομαδιαίες επενδύσεις μετά τη μείωση της τιμής του

Πηγή: Pexels
Πηγή: Pexels

Στο ποσό - ρεκόρ των 1,31 δισ. ευρώ έφτασαν την περασμένη εβδομάδα οι επενδύσεις σε funds και προϊόντα κρυπτονομισμάτων, μετά από μερικές εβδομάδες μικρών εκροών, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν τη μείωση της τιμής του bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται στοιχεία της εταιρεία διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού CoinShares.

Το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό του κλάδου υποχώρησε στις 22 Ιανουαρίου στα 29,7 δισ. δολάρια από το ιστορικό υψηλό των 34,4 δισ. δολαρίων που σημείωσε στις 8 Ιανουαρίου. Στο τέλος του 2019, το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό ανερχόταν σε μόλις 2 δισ. δολάρια

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, Grayscale, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ενεργητικό υπό διαχείριση 24 δισ. δολαρίων έναντι 28,2 δισ. δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου. Η CoinShares, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο fund κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, διαχειρίστηκε ενεργητικό 2,9 δισ. δολαρίων την τελευταία εβδομάδα έναντι 3,4 δισ. δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές είναι πολύ συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις τιμές φέτος, λόγω της ταχύτητας με την οποία αυξήθηκαν οι τιμές του bitcoin», δήλωσε αναλυτής της CoinShares. «Η πρόσφατη εξασθένιση των τιμών, μετά τα τελευταία σχόλια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, και των αβάσιμων ανησυχιών για μία διπλή δαπάνη, τώρα φαίνεται να αποτελεί ευκαιρία για αγορές με τις εισροές να καταρρίπτουν το ιστορικό ρεκόρ εβδομαδας», πρόσθεσε. 

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 28.000 δολάρια την Παρασκευή μετά το ιστορικό ρεκόρ των 42.000 δολαρίων που σημείωσε στις 8 Ιανουαρίου. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 97% των εισροών κατευθύνθηκαν στο bitcoin, με το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, να σημειώνει εισροές 34 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Από την αρχή του έτους, οι όγκοι συναλλαγών στο bitcoin είναι σημαντικά υψηλότεροι, με έναν μέσο ημερήσιο όρο 12,3 δισ. δολαρίων έναντι 2,2 δισ. δολαρίων το 2020. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ