Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην άνοδο σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Πηγή: Eurokinissi

Τα θετικά στοιχεία για τις Υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ομίλων λειτούργησαν ως καταλύτες της ανοδικής έναρξης των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών.

Οι 3 μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα συνεδρίασης τους σημαντική άνοδο και υπερκαλύπτουν την νευρικότητα που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η επίσκεψη Πελόζι στην Ταιβάν και η (λεκτική και στρατιωτική) κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η άνοδος των αμερικανικών αγορών και τα αποτελέσματα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ευνοούν και τις ευρωπαικές αγορές με τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται ανοδικά. Eνδεικτικά ο γερμανικός DAX κατέγραφε στις 17.30 ώρα Ελλάδος άνοδο 0,6% πάνω από τις 13.500 μονάδες, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 0,79% στις 6.460 μονάδες , ο ιταλικός MIB είχε αύξηση 0,8% στις 22.540 μονάδες και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 1,05%.

Έφτασε στις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι τράπεζες συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 870 μονάδες , έχοντας οριακή άνοδο σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση. Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς πριν την έναρξη , σε συνδυασμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει και για μη χρηματοοικονομικά blue chips (ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Titanas Int) έχουν συντηρήσει το θετικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο και την εναρμόνιση της ανόδου με τις ευρωπαικές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά (0,05%) πάνω από το σημείο που ξεκίνησε και διαμορφώθηκε στις 870,24 μονάδες. Αυξημένη μεταβλητότητα σε εξαιρετικά μικρό εύρος διακύμανσης. Αξιοσημείωτη η αύξηση των συναλλαγών στα 73,04 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 έκλεισαν με άνοδο και 43 υποχώρησαν. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) ήταν αυτός που υπεραπέδωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση (0,44%) ενώ ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε μόλις 0,05%.

Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι του Εμπορίου (1,13%), Κατασκευών Υλικών (0,89%) με αντίδραση της μετοχής Ελλάκτωρ, Πρώτων Υλών (0,39%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,28%). Πτωτικά κινήθηκαν τα τρόφιμα-Ποτά (-1,74%) με πιέσεις στη μετοχή της Coca Cola HBC, Τηλεπικοινωνίες (-1,18%), Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (-0,9%), Πετρελαικές (διυλιστήρια) (-0,65%).

Με δεδομένο ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει και την επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Ευρώπη στο δ' τρίμηνο 2022 σε βαθμό ύφεσης, οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα αποτελέσει ευκαιρία ανόδου στις αγορές. Ωστόσο όλοι φοβούνται ότι ο χειμώνας 2022 θα έχει αρνητικές εκπλήξεις για τις ευρωπαικές οικονομίες. Προς το παρόν, τα εταιρικά αποτελέσματα είναι αυτά που συντηρούν την ανοδική κίνηση των αγορών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ