Νέα
  • ΓΔ: 816.68 -0.30%
  • Τζίρος: 44,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πόσο εκτιμήθηκε η αξία του Κολοσσαίου - Πόσα προσθέτει κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της Ιταλίας

Πηγή: AP

Το Κολοσσαίο, το πιο εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, μπορεί να προσθέτει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) στο ΑΕΠ της Ιταλίας κάθε χρόνο, αλλά η συνολική του αξία είναι πολύ υψηλότερη από αυτό. Η Deloitte LLP εκτιμά ότι η αξία του Κολοσσαίου είναι στα περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ (79 δισεκατομμύρια δολάρια)!

«Αυτή η αξία γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους Ιταλούς, και όχι μόνο αυτούς που την επισκέπτονται», ανέφερε η εταιρεία συμβούλων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Ενώ ο υπολογισμός της οικονομικής συνεισφοράς του Αμφιθεάτρου Flavian, όπως είναι επίσημα γνωστό το Κολοσσαίο, είναι αρκετά εύκολος - υπολογίζεται προσθέτοντας την άμεση αξία των εισιτηρίων που πωλήθηκαν με την εκτίμηση του αντίκτυπου που έχουν οι επισκέπτες του σε άλλες επιχειρήσεις - ο προσδιορισμός της αξίας του κάθε άλλο παρά εύκολος είναι.

Η Deloitte καταρτίζει την αξιολόγησή της με βάση μια έρευνα στην οποία ρωτά τους ανθρώπους πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να διατηρήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο ή υπηρεσία, παρόλο που «δεν το χρησιμοποιούν άμεσα, δεν μπορούν να επωφεληθούν έμμεσα από αυτό και μπορεί να μην προγραμματίσουν οποιαδήποτε μελλοντική χρήση του για τον εαυτό τους ή τους άλλους».

Οι πολίτες της Ρώμης απάντησαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο 90 ευρώ ο καθένας, ενώ υπόλοιποι Ιταλοί 57 ευρώ.

Το Κολοσσαίο είναι το μνημείο με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ιταλία, προσελκύοντας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Ο Όμιλος Tod’s χρηματοδότησε την αποκατάσταση του μνημείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2011-2016.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ