Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Gamestop: Ελεύθερη πτώση για τη μετοχή - Απώλειες 34%

GameStop / Πηγή: AP
GameStop / Πηγή: AP

Σημαντική μείωση έως 34% για τη μετοχή της Gamestop, σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχή υποχώρηση σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, με τις χρηματιστηριακές αρχές να προχωρούν σε προσωρινή αναστολή των συναλλαγών, αν και προέρχεται από ένα συναρπαστικό ράλι τον Ιανουάριο.

Η GameStop αναδείχθηκε ως η κορυφαία μετοχή στο δείκτη S&P 1500 για τον μήνα Ιανουάριο, όταν μικροεπενδυτές πραγματοποίησαν, κατά χιλιάδες, μαζικά και συντονισμένα, συναλλαγές μικρής αξίας, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας δικτύωσης Reddit με την επωνυμία «Wall Street Bets» και με τη χρήση εφαρμογών, όπως το Robinhood και το eToro, εκτοξεύοντας την τιμή της μετοχής κατά 1.600% από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Οι εν λόγω μικροεπενδυτές αντελήφθησαν ότι μεγάλα κερδοσκοπικά funds αλλά και επώνυμοι επενδυτές είχαν ποντάρει εκατομμύρια κατά της GameStop στο Χρηματιστήριο με την πρακτική της ανοιχτής πώλησης «σορτάρισμα», αναμένοντας να αποκομίσουν τεράστια κέρδη με την πτώση της μετοχής.

►GameStop: Οι εννέα επενδυτές που κέρδισαν 16 δισ. δολάρια

Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, η Gamestop ανήλθε στα 300 δολάρια, δηλαδή υπερδιπλάσια τιμή από το κλείσιμο της προηγούμενης ημέρας. Σήμερα η μετοχή κινείται περίπου στα 220 δολάρια.

Η υποχώρηση της GameStop έρχεται μαζί με το μειωμένο ενδιαφέρον κατά 53% των διαθέσιμων μετοχών, από πάνω από 140% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners, η Robinhood και η eToro αποφάσισαν να περιορίσουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών της GameStop από τους επενδυτές, μετά και από το ακραίο ράλι που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, με την έντονη συμμετοχή των «Wall Street Bets», όπως επίσης και στις μετοχές των BlackBerry, Koss, Express, Genius Brands International και Naked Brand Group, με τη δέσμευση πως θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις των εταιρειών και ευέλικτα θα προσαρμόζει τις αποφάσεις της στις διαμορφωμένες ανά περίπτωση προϋποθέσεις και ανάγκες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ