Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ξεφουσκώνει το ράλι για ασήμι και GameStop

Ασήμι
Ασήμι / Πηγή: AP Images

Σημάδια κόπωσης  δείχνει η επενδυτική φρενίτιδα που οδήγησε σε τεράστα κέρδη μία σειράς assets, από τη μετοχή της GameStop έως το ασήμι. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τιμή του ασημιού μειώθηκε πάνω από 5% σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας από το υψηλό επίπεδο 8ετίας, μετά την αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού ιδίων κεφαλαίων για την αγορά του και την προειδοποίηση αναλυτών ότι το ράλι δεν θα έχει συνέχεια. 

Η μετοχή της GameStop υποχώρησε 16% στη διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της Wall Street, διευρύνοντας τις απώλειες 31% που σημείωσε στη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης. 

Άλλες μετοχές, που είχαν απογειωθεί, όπως της AMC Entertainment Holdings και της Koss Corp, έκαναν επίσης βουτιά στη συνεδρίαση της Wall Street. Κάποιες από τις πιο κερδισμένες εταιρείες της Ασίας, όπως η China Literature, είχαν σήμερα χαμηλότερες επιδόσεις από τους δείκτες αναφοράς. 

Αν και δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά σημείο καμπής στη μανία για κέρδη που επεκτάθηκε από το ένα στοιχείο ενεργητικού στο άλλο την περασμένη εβδομάδα, γεγονός είναι ότι η υποχώρηση των τιμών ενισχύει την αξιοπιστία των παρατηρητών της αγοράς που έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να ξεθυμαίνουν τα ράλι αυτά. 

Η τιμή του ασημιού εκτινάχθηκε 13% τη Δευτέρα, αφού έγινε ένα από τα τελευταία - και μεγαλύτερα - asset, στο οποίο εστίασε το δίκτυο WallStreetBets της Reddit. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έδωσε τη γραμμή για τα ποσταρίσματα που προκάλεσαν τη μεγάλη ζήτηση ή ποιος ήταν πίσω από τις συναλλαγές. Αυτοί που κάνουν τα ποσταρίσματα στο Reddit φαίνεται να διαφωνούν τώρα για αυτό που έχουν προειδοποιήσει παρατηρητές της αγοράς, ότι δηλαδή το «κυνήγι» ενός εμπορεύματος θα είναι πιο δύσκολο απ' ότι μεμονωμένων μετοχών. 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ