Νέα
  • ΓΔ: 1044.38 +1.62%
  • Τζίρος: 42,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 825 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά με χαμηλές συναλλαγές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοδικά μεν αλλά με πολύ χαμηλές συναλλαγές (μόλις 7 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 12μμ) κινείται ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνοντας μία επενδυτική επιφυλακτικότητα εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας που υπάρχει στην οικονομία εγχωρίως και διεθνώς.

Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 12.00 μμ κινείται στις 825 μονάδες με άνοδο 0,92%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι έντονα θετικό καθώς εκτός από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης , συνδράμουν στην άνοδο και αρκετές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,97% και ο δείκτης MID cap είχε άνοδο 0,31%. Οι κλάδοι που έχουν άνοδο είναι τα τρόφιμα-ποτά 1,66%, οι τράπεζες 1,34% , οι βιομηχανίες 0,81% και οι πετρελαικές (-0,05%).

Διερευνητική άνοδο στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές αγορές αν και ξεκίνησαν με ανησυχίες λόγω του γερμανικού πληθωρισμού που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί (πριν την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων) γύρισαν σε θετικές μεταβολές. Ο DAX καταγράφει άνοδο 0,88%, ο CAC 0,44%, ο Eurostoxx 50 αυξήθηκε 0,39% και ο ιταλικός MIB κατά 0,95%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων (0,75%) για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά ανησυχούν για την οικονομική ανάπτυξη η οποία είναι εξαιρετικά ασθενική λόγω του ενεργειακού κόστους που επηρεάζει όλους τους κλάδους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ