Νέα

Καγκελάριος: Τα ήρεμα νερά της Attica Group, το spin off του ΟΤΕ και το momentum της Alumil

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Αμερικανικές αγορές – «Βελούδινες» ρευστοποιήσεις στις αμερικανικές αγορές

Αν τα χθεσινά κλεισίματα θεωρούνται διορθώσεις , πάμε πολύ καλά κόντρα στις προβλέψεις των ξένων επενδυτικών οίκων που βλέπουν μεγάλη διόρθωση. Οι αμερικανικοί δείκτες παρότι υποχώρησαν οριακά, εντούτοις έδειξαν κινητικότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε την διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Το γεγονός ότι ο Dow Jones βρίσκεται πάνω από τις 32.000 εν μέσω κρίσης και ο S&P 500 συσσωρεύει κοντά στις 3.800 μονάδες θεωρούνται θετικές ενδείξεις. Οι «αρμαγεδδώνες» που προέβλεπαν κάποιοι δεν φαίνονται να έρχονται, τουλάχιστον για τις αμερικανικές αγορές.

Ομόλογα – Κάποια έχουν γίνει ελκυστικά μετά τις πωλήσεις

Ανακάμπτουν κάπως οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις προηγούμενες πιέσεις. Ίσως γιατί ο πληθωρισμός σε Αμερική και Ευρώπη κινείται στο peak του και πολλοί βλέπουν υποχώρηση από το 2023. Αυτή είναι μία εικασία. Η άλλη είναι ότι «έφαγαν πολύ ξύλο» στο β’ και γ’ τρίμηνο και πλέον αποτελούν αρκετά φθηνές επενδυτικές επιλογές. Εκτός εάν δεν πιστεύεται ότι οι οικονομίες Αμερικής και Ευρώπης θα ανακάμψουν τα επόμενα 2-3 χρόνια. Πάντως οι όγκοι που έκαναν χθες τα ελληνικά ομόλογα ήταν χαμηλοί. Κανεις δεν αγοράζει περιφερειακά ομόλογα ‘μέσα στην ομίχλη’

ΕΚΤ-  Και οι μάχες συνεχίζονται για τις αιτιολογήσεις και τις προβλέψεις

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα πάει για τελευταία ή προτελευταία φορά σε μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων αφού υπάρχει η συμφωνία των μελών του Δ.Σ (δηλαδή των κεντρικών τραπεζιτών) από ‘Βορρά και Νότο’. Όμως τώρα έχουν ξεσηκωθεί οι χώρες του Νότου και ειδικά η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν ελεγχόμενους πληθωρισμούς (η Γαλλία έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη με 7,1% περίπου) και ζητούν να μην ‘τραυματιστεί’ η ανάπτυξη με μεγάλες αυξήσεις. Η Ελλάδα , δια στόματος κ. Στουρνάρα, μάλλον θεωρεί ότι δεν ωφελούν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Διαβάστε και: Καγκελάριος: Οι δύο δρόμοι των τραπεζών και το joint venture Motor Oil-ΔΕΗ

Ευρωπαϊκές αγορές – Καθολική άνοδος εν αναμονή ρυθμίσεων ή ανακοινώσεων

Το γεγονός ότι η πλειονότητα των ευρωπαικών χρηματιστηρίων έκλεισε με θετικές μεταβολές αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Κάτι περιμένουν μεθαύριο ειδικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Για τον πληθωρισμό γνωρίζουμε ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Γενικός Δείκτης – Παρέμεινε κοντά στις 870 μονάδες, ελπίζει για τις 890 μονάδες

Το γεγονός ότι ο Γεν. Δείκτης παρέμεινε κοντά στα επίπεδα των 870 μονάδων , παρότι διόρθωσε μάλλον θεωρείται θετική εξέλιξη. Ο ορίζοντας των 880-890 μονάδων παραμένει ορατός για το επόμενο διάστημα όσες διορθώσεις και εάν έρθουν. Θα πρέπει να γίνει κάτι εξαιρετικά δυσοίωνο για να δούμε πάλι επιστροφή κάτω από τις 820 μονάδες μέχρι το τέλος του χρόνου. Έτσι τουλάχιστον λένε οι εγχώριοι επαγγελματίες.

Πηγή: Eurokinissi

Αutohellas – Iστορικά υψηλά αποτελέσματα 9μηνου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Η Autohellas κατέγραψε για δεύτερη συνεχή χρονιά νέο ιστορικό υψηλό για τον Όμιλο τόσο σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών, όσο και κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, το εννεάμηνο του 2022 ο Κύκλος Εργασιών παρουσίασε αύξηση 17% έναντι του εννεάμηνου του 2021, φθάνοντας τα 568, 6 εκατ., από 485,9 εκατ. το 2021.

Τα Λειτουργικά Κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €100,9εκ., τα Κέρδη προ φορών (EBT) έφτασαν στα 90 εκατ. (έναντι €57,3εκ.το 2021), ενώ τα Κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ)του Ομίλου ανήλθαν στα 71,5 εκατ. έναντι 46,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 54,1%. Συνολικά, ο απασχολούμενος στόλος για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις ξεπέρασε τα 49.000 αυτοκίνητα, με 9.000 συνολικές αγορές νέων αυτοκινήτων.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, το εποχικά ισχυρότερο για κάθε χρήση, ο Κύκλος Εργασιών παρουσίασε αύξηση 22,6% και διαμορφώθηκε στα 217,2 εκατ. έναντι 177,1 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Τα Λειτουργικά Κέρδη του τριμήνου (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 55,9 εκατ. ενώ τα Κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) κατέγραψαν αύξηση 42,6% και διαμορφώθηκαν στα 42,1 εκατ.

Attica Group

H ICAP A.E., στο πλαίσιο της τακτικής επαναξιολόγησης της Εταιρίας, αναβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα κατά μία βαθμίδα, αποδίδοντάς της διαβάθμιση ΑΑ (κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου). O όμιλος βρίσκεται σε ‘ήρεμα νερά’ για να μιλήσουμε με ναυτική ορολογία. Και εάν μάλιστα κάνει το ίδιο καλό καλοκαίρι και το 2023, τότε βλέπω να έρχονται και ξένοι επενδυτές.

Διαβάστε και: Καγκελάριος: Η καλή εικόνα της ΑΒΑΞ και τα «φίλια χαρτοφυλάκια» της Autohellas

OTE – Προχωρά στην απόσχιση του κλάδου ακινήτων

Ένα ακόμη spin off για εισηγμένη εταιρεία στο Χ.Α αποτελεί η απόσχιση του κλάδου ακινήτων του ΟΤΕ. Το Σχέδιο Σύμβασης Διασπάσεων περιλαμβάνει απόσχιση του κλάδου δραστηριότητας της OTE A.E. Λειτουργίας, Συντήρησης και Σχεδιασμού Χώρων Κτιρίων και απορρόφησή του από την ανώνυμη εταιρεία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΕΤΕ - Ανεβάζει την τιμή στόχο η Goldman Sachs

Νέα αυξημένη τιμή-στόχο στα 4,2 ευρώ ανά μετοχή θέτει για την Εθνική Τράπεζα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, με το ανοδικό περιθώριο για τη μετοχή να διαμορφώνεται στο 14% περίπου. H επικαιροποίηση στις εκτιμήσεις της τράπεζας επιφέρει μικρή ανοδική προσαρμογή στην τιμή-στόχο από τα 4,1 ευρώ στα 4,2 ευρώ, εξηγεί η Goldman Sachs.

Alumil

Μία μετοχή που σαφώς αδικείται σε επίπεδα p/e αφού τα δύο τελευταία χρόνια έχει εκτοξευτεί η κερδοφορία της και η τιμής στο ταμπλό δεν έχει ακολουθήσει. Έχει αποκτήσει ανοδικό momentum τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο , οι επαγγελματίες λένε, ότι στα επίπεδα των 2 ευρώ παραμένει φθηνή. Εάν βελτιωθεί και η εμπορευσιμότητά της θα φτάσει αρκετά υψηλά πιστεύουν πολλοί εγχώριοι επενδυτές.

ΕΛΠΕ – Έκοψε το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα

Έκοψε χθες (1η Νοεμβρίου) το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα η Helleniq Energy όπως είναι το νέο της όνομα στο Χ.Α. Η έναρξη πληρωμής του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2022 θα ξεκινήσει την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ