Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 880 μονάδες ξεκίνησε ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ηπια πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ενώ διορθωτικά είναι τα futures στις αμερικανικές αγορές.  Μετά το ξέφρενο χρηματιστηριακό πάρτι της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει και μάλλον έχουν επιδεινωθεί, οι χρηματιστηριακές αγορές τείνουν να διορθώσουν λόγω αποκόμισης κερδών. 

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την αρχική διορθωτική έναρξη κάποιες ευρωπαϊκές αγορές έχουν περάσει σε θετική μεταβολή. Eνδεικτικά, ο DAX αν και ξεκίνησε διορθωτικά πέρασε σε θετική μεταβολή γύρω στις 10.30 (0,32%), ο CAC παραμένει αρνητικός (-0,03%), ο ιταλικός MIB αυξάνεται 0,37% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 0,34%/

 Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν μειώσει τις προηγούμενες απώλειες αλλά απέχουν αρκετά από τα υψηλά έτους (που τυγχάνει να είναι σε κάποιες και ιστορικά υψηλά).  Οι επενδυτές εν μέσω πληθωριστικού κύματος επενδύουν σε μετοχές εταιρειών με καλά μεγέθη και αναπτυξιακές προοπτικές. Έτσι το γνώριμο σενάριο, μερικές συνεδριάσεις ανοδικές που ακολουθούνται από διορθωτικές κινήσεις, θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα (μέχρι το τέλος του χρόνου τουλάχιστον) και θα αλλάξει όταν αλλάξει η οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία.

Έπιασε τις 880 μονάδες με την έναρξη ο Γεν. Δείκτης

Στις 880,48 μονάδες (0,16%) κινούνταν λίγα λεπτά μετά την έναρξη ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθώντας τις τάσεις των ευρωπαικών αγορών.  Το αρχικό ισοζύγιο ανοδικών/καθοδικών μετοχών ήταν θετικό (38 /13) ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μεταβάλλονταν κατά 0,15% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,27%. 

Οι τραπεζικές μετοχές δίνουν τον αρχικό τόνο στη συνεδρίαση, ενώ θετική αντίδραση έχουν Coca Cola HBC , ΟΤΕ και άλλα μη χρηματοοικονομικα blue chips.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ