Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Ψάχνει ευκαιρίες για αγορές εταιρειών crypto

Goldman Sachs
Πηγή: APImges

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ή να επενδύσει σε εταιρείες crypto μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX που έπληξε τις αποτιμήσεις και μείωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η κατάρρευση του FTX έχει αυξήσει την ανάγκη για πιο αξιόπιστους παίκτες κρυπτονομισμάτων που θα εποπτεύονται και οι μεγάλες τράπεζες βλέπουν μια ευκαιρία να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα δήλωσε στο Reuters ο Mathew McDermott, επικεφαλής ψηφιακών assets της Goldman, η οποία έχει ήδη επενδύσει σε 11 εταιρείες του χώρου.

Ελεγχος στα οικονομικά στοιχεία εταιρειών crypto

Η Goldman ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία πολλών εταιρειών crypto, για τις οποίες ενδιαφέρεται, πρόσθεσε.

«Βλέπουμε μερικές πραγματικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, που τιμολογούνται πολύ πιο λογικά», δήλωσε ο McDermott σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

Η FTX υπέβαλε αίτηση με βάση τον πτωχευτικό νόμο στις ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου μετά τη δραματική κατάρρευσή της, προκαλώντας φόβους για ένα ντόμινο και ενισχύοντας τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη ρύθμιση της αγοράς crypto.

«Σίγουρα έχει πάει πίσω την αγορά όσον αφορά το κλίμα, δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο McDermott. «H FTX ήταν ένα πρότυπο σε πολλά τμήματα της αγοράς. Αλλά επαναλαμβάνω ότι η υποκείμενη τεχνολογία συνεχίζει να αποδίδει».

Ενώ το ποσό που μπορεί ενδεχομένως να επενδύσει η Goldman δεν είναι μεγάλο για τα μεγέθη της – τα περσινά κέρδη της ανήλθαν σε 21,6 δις. δολάρια - η προθυμία της να συνεχίσει να επενδύει εν μέσω της αναταραχής του κλάδου δείχνει ότι βλέπει μακροπρόθεσμη ευκαιρία.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, David Solomon, δήλωσε στο CNBC στις 10 Νοεμβρίου, καθώς εκτυλισσόταν το δράμα του FTX, ότι ενώ θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως «εξαιρετικά κερδοσκοπικά», βλέπει πολλές δυνατότητες στην υποκείμενη τεχνολογία τους.

Επιφυλακτικές η Morgan Stanley και η HSBC

Διαφορετική άποψη από τη Goldman Sachs έχουν άλλες μεγάλες τράπεζες. «Δεν νομίζω ότι είναι μόδα ή φεύγει, αλλά δεν μπορώ να δώσω μια εγγενή αξία σε αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, στο συνέδριο Reuters NEXT την 1η Δεκεμβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, δήλωσε σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σχεδιάζει να επεκταθεί σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ή επενδύσεις για πελάτες λιανικής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ