Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η JP Morgan που επιμένει... Alpha Bank, ο ΓΔ, η Jumbo και η Motor Oil

Μπορεί να «μπινελικώνονταν» (όπως είπε προ ημερών ο κ. Σταϊκούρας) αλλά οι τράπεζες κατέβασαν προτάσεις που μάλλον κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Τώρα θα κάνει ρελάνς ο υπουργός και στο... τρίτο βήμα πριν το τέλος του χρόνου θα βρουν λύση κοινής αποδοχής, οπως σας είχε πει ο Καγκελάριος όταν ξέσπασε το πρόβλημα.

Αμερικανικές αγορές: 3 μέρες πτώση είναι αρκετές;

Τα «θαύματα κρατούν 3 μέρες» ήταν ένα παλιό γνωμικό των χρηματιστών όταν θέλανε να αναφερθούν σε βραχυπρόθεσμες ανοδικές ή πτωτικές τάσεις που κρατούσαν 3 μέρες.

Αυτό μάλλον είδαμε και σήμερα στις αμερικανικές αγορές. Με έντονη πτώση, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή έχουν αυξημένες πιθανότητες να κινηθούν ανοδικά από Δευτέρα. Ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν στα παρόντα επίπεδα.

Ευρωπαϊκές αγορές: Το βλέμμα στα ομόλογα

Στις ευρωπαικές αγορές το βλέμμα έπεσε στην μεγάλη άνοδο των αποδόσεων σήμερα (μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ). Η άνοδος των αποδόσεων σε υψηλά δύο δεκαετιών δείχνει ότι η κρίση είναι πολύπλευρη και είναι παρούσα.

Ενδεικτικά τα γερμανικά 10bunds έχουν φτάσει στο 2,5% (μέχρι το 2020 ήταν στο -0,5%) και τα ελληνικά 10ετή στο 4,4%. Όμως, μετά βγήκαν μεγάλοι αγοραστές και στοχευμένα αγόρασαν ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις περίπου στο 4,25%.

ΧΑ: Εικόνα ανθεκτικότητας - Στο -0,45% η εβδομαδιαία μεταβολή

Το 2022 τελειώνει (μένουν 7 συνεδριάσεις ακόμη) και απ' ό,τι φαίνεται δύσκολα ο Γενικός Δείκτης θα πέσει κάτω από τις 900 μονάδες. Είναι δύσκολο, όπως είπαμε, αλλά όχι και αδύνατο...

Η εβδομαδιαία μεταβολή ήταν -0,45%, η μεταβολή στο 3μερο της πτώσης (Τετάρτη-Παρασκευή) ήταν μικρότερη από 1,5% ενώ από την αρχή του χρόνου η μεταβολή είναι θετική.

Ο κλάδος με τη μεγαλυτερη εβδομαδιαία άνοδο ήταν το real estate (3,14%), ακολούθησαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (3,03%), λόγω Jumbo και τα διυλιστήρια (1,29%) λόγω Motor Oil.

Mεγάλες πιέσεις στις μετοχές κοινής ωφέλειας (-3%) λόγω ΔΕΗ κυρίως, αλλά και οι τράπεζες υποχώρησαν (-0,89%). Οι πτώσεις αυτές βέβαια δεν είχαν καμμία σχέση με το άγριο σορτάρισμα στις ξένες αγορές.

JP Μorgan: Ξεχωρίζει την Alpha Bank

Την Alpha Bank και τη Σαουδαραβική Alinma Bank ξεχωρίζει σε έκθεσή της η JP Morgan από όλες τις τράπεζες στην περιοχή CEMEEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), εκτιμώντας το fair value της μετοχής της tράπεζας στα 1,6, ευρώ, με τιμή στόχο 1,50 ευρώ και άνοδο της τάξης του 50% από τα σημερινά επίπεδα.

Σε προηγούμενη αναφορά της, στις 6 Δεκεμβρίου, η JPMorgan είχε εντάξει την Alpha Bank στις 10 κορυφαίες επιλογές της ανεξαρτήτως κλάδου για την περιοχή CEEMEA -η πρώτη ελληνική μετοχή που εντάσσει σε αυτή την κατηγορία από το 2014.

Attica Bank

Η Attica Bank υπέβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος το εγκριθέν από το Διοικητικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2022 επικαιροποιημένο Επιχειρηματικό Πλάνο των ετών 2022 – 2025 (BusinessPlan 2022 – 2025 με ενσωματωμένο το σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Plan).

Περαιτέρω, σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση το Σχέδιο Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («NPE Strategy»), το οποίο επίσης θα υποβληθεί στην ΤτΕ.

Trastor: Eκτακτη ΓΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 55 εκατ.

Σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά η Trastor, την 13η Ιανουαρίου 2023 (Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.), στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Εταιρείας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στην Αθήνα Αττικής, οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 80, για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  1. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού έως Ευρώ Πενήντα Πέντε Εκατομμυρίων (55.000.000,00).
  2. Παροχή ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 4β του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, για την απόκτηση από την Εταιρεία τριών (3) ακινήτων που ανήκουν σε εταιρείες του ομίλου της μετόχου πλειοψηφίας

Tι σημαίνει το τελευταίο; Ότι μέτοχος της πλειοψηφίας θα πουλήσει δικά του ακίνητα στην εταιρεία με απόφαση της ΕΓΣ στην οποία έχει την πλειοψηφία. Τέλεια. Ας ρωτήσουν οι μειοψηφούντες μέτοχοι της Trastor σε τι τιμή θα αγοραστούν τα ακίνητα αυτά.

Lavipharm: Μόλις κατά 67,4% καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η Δημόσια Προσφορά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ολοκληρώθηκε και καλύφθηκε μερικώς κατά 67,385%.

Μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής αντλήθηκε ποσό ύψους 39.083.336,94 ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ασκήσει τη δυνατότητά του, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει, και θα διαθέσει τις 55.637.244 μετοχές που έμειναν αδιάθετες κατά την κρίση του σε συνεργασία με τον Κύριο Ανάδοχο Ambrosia Capital Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε.Π.Ε.Υ. σε επενδυτές.

Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Λαβίδας θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στhν εταιρεία.

Ξενοδοχεία Λάμψα: Θεαματική ανάκαμψη της πληρότητας το 2022

H πληρότητα δωματίων στην αγορά ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας αυξήθηκε κατά 77,87% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021, διαμορφώνοντας τον δείκτη στο 65,1% έναντι 36,6% το 2021. Η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 24,16% έναντι του 2021, φτάνοντας τα € 210,99 έναντι € 169,93 το 2021. Κατά συνέπεια το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε στα ξενοδοχεία πολυτελείας της Αθήνας κατά 120,85% (€ 137,30 έναντι € 62,17 του 2021).

Το Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 117,21% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ το Ξενοδοχείο «King George» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 202,20%. Το ξενοδοχείο “Athens Capital” εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 124,26%. Το ξενοδοχείο «Sheraton Rhodes» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 151,17%.

Όσον αφορά τα Ξενοδοχεία του Ομίλου στην Σερβία, το μεν «Hyatt Regency Belgrade» κατέγραψε αύξηση κατά 88,17%, το δε «Mercure Excelsior» αύξηση κατά 38,92%

Tράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά κι αυτή αυξήσεις επιτοκίων καταθέσεων

Στην αναπροσαρμογή, από τη Δευτέρα 19.12.2022, των επιτοκίων του βασικού καταθετικού της προϊόντος Προθεσμιακή Κατάθεση "Στα Μέτρα Σου", προσφέροντας επιτόκιο έως και 1% για διάρκεια 12 μηνών, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Folli-Follie: Κινδυνεύει η εξυγίανση από τις δικηγορικές προσπάθειες για παραγραφή

Έντονες αντιδράσεις δρομολόγησε η δήλωση δικαστικών ότι με δικηγορικά τερτίπια σαμποτάρεται η εκδίκαση της υπόθεσης Folli-Follie με αποτέλεσμα να οδεύει προς παραγραφή. (Το γράφουμε με απλά λόγια γιατί θέλουμε την ουσία η οποία είναι ακριβώς αυτή. Να παραγραφεί η υπόθεση).

Το Δ.Σ που έχει αναλάβει την εξυγίανση του ομίλου με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ, επισημαίνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν επιθυμεί να υπεισέλθει στην ουσία της κύριας υπόθεσης της δίκης, ούτε στο σκεπτικό της αναβολής. Οφείλει όμως να επισημάνει τις σοβαρότατες παρενέργειες που έχει η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης στην ολοκλήρωση της εξυγίανσης της Εταιρείας, η οποία είναι βασική αποστολή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται ότι η εξυγίανση της Εταιρείας, όπως έχει κριθεί και από τα αρμόδια Δικαστήρια, είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας, δεδομένου ότι αποσυνδέει την επιχείρηση από τους κατηγορούμενους μετόχους και επιτρέπει την επιβίωσή της, συμβάλλοντας στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, παρέχοντας θέσεις εργασίας, προσφέροντας φόρους και εισφορές στο Δημόσιο και άρα εισφέροντας στην ελληνική οικονομία. Αυτή εξάλλου είναι και η λειτουργία του θεσμού της εξυγίανσης», καταλήγει.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ