Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πέριξ των 1.020 μονάδων ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά πτωτικά

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ήπια διορθωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, συνεχίζοντας την χθεσινή υποχώρηση. Οι αναλυτές την αποδίδουν αφ' ενός στην (συγκυριακή) αύξηση (στο 7%) του πληθωρισμού στην Γαλλία και αφ' ετέρου στο τέλος ενός ανοδικού μήνα που οι μεγάλοι επενδυτές θέλουν να αποκομίσουν τα κέρδη τους. Βεβαίως και οι αγορές φοβούνται τις αποφάσεις της FED που δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η έντονα ανοδική πορεία των επιτοκίων. Οι αμερικανικοί δείκτες διόρθωσαν έντονα χθες βράδυ εκφράζοντας την ανησυχία τους και για τις προθέσεις της FED αλλά και για τα εταιρικά κέρδη των μεγάλων ομίλων

Στην Ευρώπη, υπάρχει πλέον ανοικτή αμφισβήτηση ότι οι μεγάλες οικονομίες θα εισέλθουν σε έντονη ύφεση και, όλο και περισσότεροι, οικονομολόγοι προβλέπουν επιβράδυνση. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,3%), ο γαλλικός CAC (-0,19%) , o ιταλικός MIB αυξάνεται (0,21%) λόγω καλύτερων εκτιμήσεων για την ιταλική οικονομία και τα ιταλικά ομόλογα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η έξοδος της Alpha Bank, το μέρισμα της Πειραιώς και ο «πράσινος» Τιτάνας

Οριακή υποχώρηση στην έναρξη του Γενικού Δείκτη

Οριακά υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Ιανουαρίου. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης , ο Γ.Δ βρίσκεται πέριξ των 1.022 μονάδων με υποχώρηση (-0,17%). Σαφέστατα ακολουθεί τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών.

Εάν και κατά πόσον η σημερινή συνεδρίαση θα σταματήσει το ανοδικό κύμα θα φανεί κυρίως από τους όγκους συναλλαγών. Εάν αυτοί είναι αυξημένοι (σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων συνεδριάσεων) μάλλον θα δείχνει ότι αλλάζει το κλίμα. Εάν δεν είναι μεγάλοι όγκοι συναλλαγών θα είναι απλώς μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις τραπεζικές μετοχές μετά και τις χθεσινές εξελίξεις (αναβαθμίσεις) και ιδιαίτερα στην Alpha Bank που ετοιμάζεται να βγει για ένα μικρό (σχετικά) ομολογιακό ύψους 300 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς που περιμένει μία θέση στον MSCI. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα blue chips όπως ο Μυτιληναίος ("πετάει" από υψηλό σε υψηλό), ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ που έδειξαν ότι συνήλθαν από την παρατεταμένη στασιμότητα, η ΔΕΗ, η Motor Oil, τα ΕΛΠΕ, η Jumbo, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , η Ελλάκτωρ (επιχειρηματικές εξελίξεις), η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, o ανοδικός ΑΔΜΗΕ και κάποιες μετοχές από την μεσαία κεφαλαιοποίηση (ΑΛΟΥΜΥΛ, Πλαστικά Θράκης) θα διαμορφώσουν το κλίμα της συνεδρίασης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα