Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδική εκκίνηση - Στις 1026 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Με το βλέμμα FED ξεκινά ο Φεβρουάριος για τις ξένες αγορές. Η πορεία τους θα επηρεάσει σαφέστατα και το ελληνικό χρηματιστήριο που έκλεισε τον Ιανουάριο με άνοδο 10% του Γενικού Δείκτη και 20% του τραπεζικού δείκτη. Η έναρξη των συνεδριάσεων είναι ανοδική με τον DAX να κινείται σταθεροποιητικά και τους υπόλοιπους δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων να καταγράφουν οριακή άνοδο. Να σημειωθεί ότι πολύ καλή κίνηση είχαν και οι υπόλοιπες ευρωπαικές αγορές τον Ιανουάριο.

Πλέον τα χρηματιστήρια έχουν προεξοφλήσει τα χειρότερα (ύφεση και κάμψη εταιρικών κερδών) στο δ’ τρίμηνο 2022 και όταν ο Ιανουάριος έφερε ελπίδες για χαλάρωση της επιτοκιακής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης οικονομιών (αντί για ύφεσης). Για το πρώτο (χαλάρωση επιτοκιακής πολιτικής) πάντως οι ελπίδες διαψεύδονται.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι winners και οι loosers κλάδοι, η νέα εξαγορά της Entersoft και τα stress tests

Ανοδική έναρξη στο ελληνικό χρηματιστήριο

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας την ευρωπαϊκή τάση ξεκίνησε με άνοδο 0,35% στις 1026 μονάδες με το ενδιαφέρον στην αρχή της συνεδρίασης να εντοπίζεται σε Τράπεζες, προσωπικά-οικιακά προιόντα και τηλεπικοινωνίες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά το ράλι του Ιανουαρίου, θα δείξει εάν έχει δυνάμεις για περαιτέρω κίνηση ξεπερνώντας τα υψηλά των 1035 μονάδων του Δεκεμβρίου 2014.

Καθοριστική είναι η κίνηση του τραπεζικού κλάδου ο οποίος χθες με ένα (κοινό για τις 4 συστημικές τράπεζες) δελτίο τύπου ουσιαστικά επεσήμανε τις προσπάθειες που κάνει ο κλάδος για στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Ταυτόχρονα, χθες βγήκαν και τα κριτήρια αξιολόγησης των stress tests. Στα δυσμενή σενάρια , οι ελληνικές τράπεζες είναι ήδη δοκιμασμένες στην πραγματικότητα και φαίνεται ότι θα καταφέρουν να τα ξεπεράσουν. Οι τραπεζικές μετοχές έδειξαν ορισμένες εξαιρετικές επιδόσεις τον Ιανουάριο και οδήγησαν το ράλι του Γενικού Δείκτη. Πολύ θετική η κίνηση των κατασκευαστικών, των μετοχών ενέργειας, των βιομηχανικών και τεχνολογικών

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ