Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πορεία προς τις 1.030 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της είδησης ότι αναλαμβάνει νέος CEO στην UBS στέλεχος με παλαιότερη θητεία στην τράπεζα, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ετοιμάζεται πάλι από την γνωστή αφετηρία των 1.020 μονάδων να κινηθεί προς τα επίπεδα που διαμορφώνονται από τα νέα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

Επίπεδα που δεν διαμορφώνουν τάση και επηρεάζονται κυρίως από τις προεκλογικές εξαγγελίες ή από εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,42%, ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,69% , ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,45% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,66%.

Χρηματιστήριο: Πορεία Γ.Δ προς τις 1.030 μονάδες

Ανοδικά ξεκίνησε και ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, παράπλευρα με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου η ζήτηση του οποίου αναμένεται να επηρεάσει και την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.026 μονάδες (άνοδος 0,28%) με την υψηλή κεφαλαιοποίηση (FTSE Large Cap) να αυξάνεται κατά 0,3%, την μεσαία κεφαλαιοποίηση κατά 0,1%.

Οι τράπεζες καταγράφουν άνοδο 0,62% αλλά συνοδεύονται και από τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Ενδεικτικά τα τρόφιμα-ποτά (coca cola) αυξάνονται κατά 1,57%, ο δείκτης Εμπορίου αυξάνεται κατά 1,3% ενώ ανοδικά κινούνται και οι πρώτες ύλες (0,65%).

Σχετικά χαμηλές είναι οι συναλλαγές κατά το πρώτο τέταρτο (μόλις 2,3 εκατ. ευρώ) επηρεασμένες σαφώς από το γεγονός ότι είμαστε σε επίσημη προεκλογική περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ