Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δολάριο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιανουαρίου

Υποχωρεί η ισοτιμία του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του
Πηγή: Pixabay

Το δολάριο υποχώρησε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, για λίγο στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιανουαρίου καθώς η προσοχή των επενδυτών μετατοπίσθηκε στο πώς θα αντιδράσει ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στις αναζωπυρούμενες πληθωριστικές προσδοκίες.

Η πρόσφατη αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, οδήγησε σε άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και – για λίγο – και του δολαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου.  

Αναλυτές περιμένουν ότι ο Πάουελ, ο οποίος θα καταθέσει σήμερα στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) στο Κογκρέσο, θα καθησυχάσει ότι η Fed  θα ανεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό χωρίς να σπεύσει σε αύξηση των επιτοκίων. Αυτό θα μπορούσε να ηρεμήσει τις αγορές ομολόγων και τελικά να επηρεάσει αρνητικά το δολάριο, ανέφεραν.

«Ο κ. Πάουελ είναι πολύ πιθανό να επαναλάβει ότι η Fed είναι μακριά από την επίτευξη των στόχων της και ότι πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνο πριν υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος για να αρχίσει να μειώνει σταδιακά το πρόγραμμα αγορών ομολόγων», ανέφεραν αναλυτές της UniCredit.

O δείκτης ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού ξένων νομισμάτων διαμορφώθηκε στις 90,046 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στις 89,941 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδυτές σε συντριπτικό ποσοστό στοιχηματίζουν ότι το δολάριο, που σημειώνει απώλειες από πέρυσι τον Μάρτιο, θα συνεχίσει να υποχωρεί καθώς ο κόσμος θα ανακάμπτει από τον κορονοϊό.

Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,1% στα 1,2168 δολάρια. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης κινήθηκαν επίσης ανοδικά, αλλά χθες μειώθηκαν μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ