Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ανέκαμψε μετά τις δηλώσεις για εποπτεία των κρυπτονομισμάτων

Bitcoin / Πηγη: AP
Bitcoin / Πηγη: AP

Το bitcoin ανέκαμψε μετά την υποχώρηση που προκλήθηκε από τον κίνδυνο αυστηρότερης εποπτείας του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε 4%, με την τιμή του να κυμαίνεται περί τα 49.100 δολάρια σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τα κέρδη του από την αρχή του έτους να ανέρχονται σε περίπου 70%.

Το bitcoin υποχώρησε την Τρίτη μετά τη δήλωση του προταθέντος για την προεδρία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Gary Gensler, ότι αποτελεί πρόκληση για τη SEC η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν απάτες και χειραγώγηση των αγορών κρυπτονομισμάτων 

Ο Gensler, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων στη διοίκηση Ομπάμα, θεωρείται ισχυρός υποστηρικτής ψηφιακών assets. 

«Αν και η αγορά του bitcoin αντέδρασε γρήγορα στις δηλώσεις του, ο Gensler ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικός ως προς το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας blockchain, Ava Labs. 

«Είμαι αισιόδοξος ότι η νέα διοίκηση θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η καινοτομία στο blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά assets αντί να την καταπνίξει». 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ