Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μείωση των αποδόσεων στην Ευρωζώνη μετά τα στοιχεία για τους μισθούς

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα από τα υψηλά επίπεδα πολλών μηνών καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για επιβράδυνση των μισθολογικών αυξήσεων στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 - στο 4,5% από 4,7% στο προηγούμενο τρίμηνο -  ενθάρρυνε τους επενδυτές να ενισχύσουν κάπως τα στοιχήματα για τον αριθμό των μειώσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ φέτος.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου αναφοράς σημείωσε πτώση 4 μονάδων βάσης στο 2,37% και του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχωρούσε κατά 3 μ.β. στο 3,44%.

Αναλυτές της αγοράς ομολόγων ανέφεραν σήμερα ότι η μείωση των αποδόσεων σημειώθηκε καθώς οι επενδυτές επανεξέτασαν τη στάση τους μετά τη δραστική μείωση των προσδοκιών τους σχετικά με τις μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες φέτος.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Εχασαν όλα τα κέρδη που είχαν από τον Δεκέμβριο - Προσγειώθηκαν οι προσδοκίες για ταχεία μείωση επιτοκίων

Δραστική μείωση των προσδοκιών των επενδυτών 

«Μπορεί (οι κεντρικές τράπεζες) να μην προχωρήσουν σε μειώσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αλλά θεωρώ ότι αυτές έρχονται», δήλωσε αναλυτής της TD Securities. Χθες, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 2,422%, υψηλό τριμήνου. 

«Οι αγορές έχουν πάρει πίσω τις προσδοκίες για αρκετές μειώσεις επιτοκίων φέτος, ίσως αυτό είναι αρκετό για την ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής επιτοκίων της SEB. «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη, αν κάνουν μία προσπάθεια τις επόμενες εβδομάδες σε κάπως χαμηλότερες αποδόσεις», πρόσθεσε.

Η απόδοση του γερμανικού διετούς ομολόγου, το οποίο είναι ευαίσθητο στις προσδοκίες για τα επιτόκια, υποχωρούσε κατά 3 μ.β. στο 2,803%.  

Οι επενδυτές ανέμεναν σήμερα μειώσεις επιτοκίων, συνολικά κατά 105 μ.β., από την ΕΚΤ φέτος, λίγο περισσότερο από τις 102 μ.β. χθες.  

Αναλυτής σημείωνε ότι τα σημερινά στοιχεία για τους μισθούς δεν μετέβαλαν σημαντικά τις προοπτικές και ότι πιο σημαντικά θα είναι τα στοιχεία για τη μεταβολή τους στο α’ τρίμηνο του 2024.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων καθώς διαλύθηκαν οι προσδοκίες γρήγορης μείωσης των επιτοκίων

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ