Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: H πτωτική στροφή της Ευρώπης, ο ανοδικός Γ.Δ. και ο έρωτας της Citi με την Jumbo

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Ευρωπαϊκές αγορές: Απότομο πτωτικό γύρισμα στο τέλος των συνεδριάσεων

Αποκόμιση κερδών ή πραγματικά προβλήματα με τον αμερικανικό πληθωρισμό; Παραξένεψε πολλούς το απότομο γύρισμα των ευρωπαϊκών δεικτών προς το κλείσιμό τους. Ίσως ήταν μία ευκαιρία να πάρουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν και 3 ανοδικές συνεδριάσεις με πολύ 'αέρα' που έπρεπε να φύγει.

Γενικός Δείκτης: Παραμένει σε τροχιά για την υπέρβαση των 1.450 μονάδων  

Αργά και δύσκολα κερδίζει εδάφη ο Γενικός Δείκτης. Χθες ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τις 1.450 μονάδες αλλά δεν κατάφερε να τις κρατήσει. Παραμένει σε υψηλά 13 ετών και πλέον θέλει να φτάσει στις 1.465 μονάδες για να επιστρέψει στην 'χρονοκάψουλα' του 2010.

Eurobank: Τραπεζική και ESG - Business and Pleasure

Η Τράπεζα χρηματοδότησε με €460.000, την κατασκευή 2.123,71 στρεμμάτων αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών έργων, ανατολικά της κοινότητας Ασκληπιείου και του παραθαλάσσιου οικισμού Κιοτάρι της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου, καθώς και τμήμα της δαπάνης εκπόνησης μελέτης που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για μια ευρύτερη δέσμη αντιπλημμυρικών έργων στο νησί. Tαυτόχρονα έκανε και τις επαφές της (τα στελέχη) με την επιχειρηματική-τουριστική κοινότητα του νησιού. Σε ότι αφορά την μετοχή, έπιασε τα 2 ευρώ όπως είχαμε προβλέψει. Τώρα υπομονή και αναμονή για τις αποφάσεις για το μέρισμα.

Alpha Bank: Ποιοί είναι οι στόχοι της τράπεζας σύμφωνα με τον Chief Financial Officer

Η Alpha Bank, έχοντας ολοκληρώσει αυτό που περιέγραψε ο κ. Παπαγαρυφάλλου ως "ριζική μεταμόρφωση" της τράπεζας μετά την κρίση χρέους, επικεντρώνεται τώρα, όπως λέει ο ίδιος, στην αύξηση της κερδοφορίας και της επιστροφής αξίας προς τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου και μεγαλύτερου επενδυτή της, της UniCredit, η οποία αγόρασε το 9% των μετοχών που κατείχε προηγουμένως το ΤΧΣ, έναντι 293,5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ, οι πτήσεις του ΟΛΘ

Lavipharm: Eξαγορές προιόντων βλέπει η διοίκηση κατά την παρουσίαση στην Ε.Θ.Ε χθες

Ο CFO του ομίλου  κ. Μπαλούμης παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, τα οποία αποδεικνύουν ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες:

  • Οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενη δραστηριότητα προ Rebate & Clawback ανήλθαν σε 57,43 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 45,14 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 27,2%.
  • Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 31,6% στα 23,20 εκατ. ευρώ από 17,62 εκατ. ευρώ το 2022.
  • Τα EBIT από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 43,9% στα 3,25 εκατ. ευρώ από 2,26 εκατ. ευρώ το 2022.
  • Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν σημαντικά κατά 125,2% στα 1,87 εκατ. ευρώ από 0,83 εκατ. ευρώ το 2022.
  • Τα προσαρμοσμένα EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 58,9% στα 9,13 εκατ. ευρώ από 5,74 εκατ. ευρώ το 2022.

Ο κ. Μπαλούμης αναφέρθηκε επίσης στο πλάνο επενδύσεων του Ομίλου και την στρατηγική απόφαση να αξιοποιηθούν ευκαιρίες όπως η πραγματοποίηση στοχευμένων εξαγορών προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, με χαμηλότερο ρίσκο, και αμεσότερες και υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με την ανάπτυξη νέων. «Υπάρχει μια κινητικότητα στη διεθνή αγορά του φαρμάκου και παρουσιάζονται διαρκώς ευκαιρίες για εξαγορές που δεν μας αφήνουν αδιάφορους», όπως σχολίασε.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέας γραμμής παραγωγής διαδερμικών συστημάτων που θα διπλασιάσει την υφιστάμενη δυναμική

ΑΔΜΗΕ: Προεξοφλημένες χρηματιστηριακά οι σημαντικές συμφωνίες στη Σαουδική Αραβία

Ένα έργο στρατηγικής σημασίας που θα συμβάλει στην παραγωγή 'πράσινου' ενεργειακού μείγματος της Ευρώπης, δίνοντας πρόσβαση σε νέες πηγές καθαρής ενέργειας δρομολογούν από κοινού ο ΑΔΜΗΕ και η National Grid SA, μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, Saudi Greek Interconnection.

Στελέχη της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Saudi Greek Interconnection που έλαβε χώρα στο Ριάντ, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των Διαχειριστών, Μάνου Μανουσάκη και Waleed Al-Saadi, αποφασίστηκε η προκήρυξη των τεχνικών μελετών και των μελετών αγοράς, καθώς και ειδικών μελετών για τη λειτουργία της διασύνδεσης. Το ότι η μετοχή υποχώρησε δεν λέει κάτι. Είχε ανέβει εδώ και ένα μήνα προεξοφλώντας τις εξελίξεις.

Flexopack: Πήρε πολλά οφέλη από τις θυγατρικές της όπως δείχνουν τα αποτελέσματα

α) Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 153,090 εκατ. ευρώ, έναντι 151,012 εκατ. ευρώ και ο εταιρικός σε 112,521 εκατ. ευρώ, έναντι 120,395 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 1,37% και ποσοστιαία μείωση κατά 6,55% αντίστοιχα.

β) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 25,773 εκατ. ευρώ, έναντι 27,089 εκατ. ευρώ, μειωμένα  κατά 4,86% και σε εταιρικό επίπεδο σε 16,822 εκατ. ευρώ έναντι 18,612 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,62%.

γ) Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν για τον Όμιλο σε 19,057 εκατ. ευρώ, έναντι 18,899 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 0,83% και για την Εταιρεία σε 10,795 εκατ. ευρώ έναντι 11,745 εκατ. ευρώ,μειωμένα κατά 8,09%.

δ) Τα κέρδη μετά φόρων (EAT) ανήλθαν για τον Όμιλο σε 15,101 εκατ. ευρώ, έναντι 14,102 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,08% και για την Εταιρεία σε 8,297 εκατ. ευρώ, έναντι 9,175 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,57%

Ideal Holdings: Mετά τις αναπροσαρμογές τα 136 εκατ. ευρώ θα γίνουν 110-115 εκατ. ευρώ

Η Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) του 100% των εταιρειών ASTIR και Coleus, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του τιμήματος της Συναλλαγής, συμφωνήθηκε σε €136 εκατ.. Σύμφωνα με τους όρους της Συναλλαγής, το τελικό τίμημα θα υπολογιστεί κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης και αφού ληφθούν υπόψη προσαρμογές, όπως η αφαίρεση του ποσού καθαρού δανεισμού των εταιρειών ASTIR και Coleus, ύψους € 15 εκατ., η κερδοφορία των δύο εταιρειών, καθώς και το κεφάλαιο κίνησης αυτών, όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και η αφαίρεση της αξίας του ποσοστού 25,01% της Coleus, που δεν κατέχει η ASTIR.

Ακολούθως, η Εταιρεία εκτιμά ότι το ποσό τιμήματος που τελικά θα καταβάλει η Guala, σε μετρητά, με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κυμαίνεται μεταξύ € 110 και € 115 εκατ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών REDS μέχρι να φτάσει το 95%

 Σε αγορά μετοχών της Reds μέσω του Χρηματιστηρίου προχώρησε η Ελλάκτωρ, σε συνέχεια της συμφωνίας της για εξαγορά του 38,79% της εταιρείας έναντι 60,1 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η εταιρεία προχώρησε σε αγορά 96.739 μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της REDS AE, με τιμή αγοράς 2,70 ευρώ ανά μετοχή.

Η Eλλάκτωρ σχεδιάζει να αποκτήσει το 95% των μετοχών της Reds και να προχωρήσει σε διαδικασία οικειοθελούς αποχώρησης από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Jumbo: Η Citi ανεβάζει την τιμή στόχο

Σύσταση αγοράς με άνοδο της τιμής στόχο για την Jumbo δίνει η Citi. Aυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 32,5 ευρώ από 31,5 ευρώ προγενέστερα, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023. Η Jumbo πέτυχε κέρδη ανά μετοχή για το 2023 πάνω από τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπζας  και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ανάπτυξης τον Μάρτιο φέτος κατά 17% σε ετήσια βάση έναντι -3% τον Φεβρουάριο, ανεβάζουν την τιμή στόχο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ