Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

ΕΚΤ: Ελεγχο στις συναλλαγές σε crypto φέρνει το νέο πλαίσιο εποπτείας

Νέο πλαίσιο εποπτείας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, περιλαμβανομένων αυτών που γίνονται σε κρυπτονομίσματα, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με προοπτική να ισχύσει από τον Νοέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, το νέο πλαίσιο (PISA) θα καλύπτει υπηρεσίες που σχετίζονται με crypto, όπως την αποδοχή  crypto-assets από εμπόρους στο πλαίσιο πληρωμών με κάρτα και την επιλογή αποστολής, λήψης ή πληρωμής με crypto-assets με ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Στόχος του νέου πλαισίου, σύμφωνα με την ΕΚΤ, είναι να γίνει το σύστημα ασφαλέστερο και αποδοτικότερο. Με αυτό, η ΕΚΤ θα εποπτεύει, τις εταιρείες που επιτρέπουν ή υποστηρίζουν τη χρήση πιστωτικών καρτών, τις μεταφορές πιστώσεις, τις άμεσες χρεώσεις και τις μεταφορές ηλεκτρονικού χρήματος.  

«Το οικοσύστημα λιανικών πληρωμών εξελίσσεται γρήγορα λόγω της καινοτομίας και της τεχνολογικής αλλαγής. Αυτό επιβάλλει μία προσέγγιση με στόχο το μέλλον στην εποπτεία των ψηφιακών πληρωμών», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Πρέπει να ενισχυθεί ο διεθνής συντονισμός για τα stablecoins

«Το πλαίσιο PISA θα περιλαμβάνει ψηφιακά νομίσματα, όπως τα stablecoins, μαζί με τα παραδοσιακά μέσα πληρωμών και σχήματα, για τα οποία έχουμε αποκτήσει εμπειρία ετών. Ο διεθνής συντονισμός δράσεων θα πρέπει επίσης να αυξηθεί για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις από τις λύσεις ψηφιακών πληρωμών και τα stablecoins».

Οι εταιρείες που εποπτεύονται ήδη από το Ευρωσύστημα αναμένεται να εφαρμόσουν το νέο πλαίσιο από τις 15 Νοεμβρίου 2022, ενώ για τις άλλες εταιρείες θα δοθεί περίοδος χάριτος ενός έτους από τη στιγμή που ενημερώσουν ότι θα υπόκεινται στην εποπτεία με βάση το νέο πλαίσιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ