Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Η τραπεζική κρίση δίνει ώθηση στον κλάδο - Στο +70% τα φετινά κέρδη του Bitcoin

Πηγή: Pixabay

Ολοταχώς προς ένα άκρως κερδοφόρο τρίμηνο, το καλύτερο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οδεύει το Bitcoin.

Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα φαίνεται πως έχει επωφεληθεί σημαντικά από την αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και τις προοπτικές σταδιακής χαλάρωσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες προκειμένου να μετριάσουν τις επιπτώσεις.

Διαβάστε και: SVB: Γιατί η αναταραχή έφερε μίνι ράλι στο Bitcoin - Πάνω από το 1 τρισ. η αξία των crypto

Επίσης, η άνοδος του, όπως και ευρύτερα των crypto, πιθανότατα συνδέεται με την άρον-άρον απόσυρση κεφαλαίων από πανικόβλητους τραπεζικούς καταθέτες κυρίως της Ελβετίας αλλά και όχι μόνο, οι οποίοι ενδεχομένως βρήκαν (εύκολο) καταφύγιο στα κρυπτονομίσματα.

Σήμερα το Bitcoin κινείται και πάλι ανοδικά, αν και με μικρή άνοδο ύψους 0,57% στα 28.360 δολάρια. Όμως, χάρη στο προηγούμενο ράλι των προηγούμενων ημερών έχει σταθεροποιηθεί πάνω από το «μαξιλάρι» των 28.000 δολαρίων.

Συνεχιζόμενο ράλι

Συνολικά τα κέρδη του κορυφαίου ψηφιακού νομίσματος από τις αρχές της χρονιάς φτάνουν το 70% και οι αναλυτές του κλάδου εμφανίζονται αισιόδοξοι για την μετέπειτα πορεία του βάζοντας ως επόμενο τεχνικό στόχο τα 35.000 δολάρια.

Το ράλι του Bitcoin έχουν συμπαρασύρει και τον κλάδο ευρύτερα που επίσης έχει ανακάμψει προσθέτοντας 390 δισ. δολάρια στην συνολική του αξία από τις αρχές του 2023. Αν και έχει ακόμη αρκετό δρόμο για να καλύψει την περσινή… χασούρα που ανήλθε στο 1,5 τρισ. δολάρια.

Το δεύτερο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα το Ether παρουσιάζει μικρή κάμψη σήμερα ύψους 0,35% στα 1.803 δολάρια, ωστόσο έχει προηγηθεί ένα μίνι ράλι ύψους 27%. Αντίστοιχα λίγο-πολύ κέρδη μετρούν και τα έτερα γνωστότερα ψηφιακά νομίσματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ