Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Αγωγή της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της Coinbase

Πηγή: Pexels

H αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έκανε σήμερα αγωγή κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, Coinbase, κατηγορώντας την για παραβίαση των κανόνων επί σειρά ετών.

Η εποπτική Αρχή ανέφερε σε ένα κατηγορητήριο 101 σελίδων ότι η Coinbase παράκαμπτε τις ρυθμίσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές σε μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων που ήταν στην πραγματικότητα μη δηλωμένα χρεόγραφα.

Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 16% μετά την είδηση. Η κίνηση της SEC έγινε μία ημέρα μετά την αγωγή που έκανε κατά την μεγαλύτερης πλατφόρμας crypto στον κόσμο, Binance, για περισσότερες παραβιάσει στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνει, τα οποία μπορεί να ωθήσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο περιθώριο του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αγωγή κατά της Binance χθες

Χθες, η SEC ισχυρίστηκε ότι η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng Zhao, έκαναν κακή διαχείριση των κεφαλαίων πελατών τους, παραπλάνησαν τους επενδυτές και τις εποπτικές Αρχές και παραβίασαν τους κανόνες για τα χρεόγραφα.

Στην αγωγή κατά της Coinbase, η SEC ζητά διάταγμα που θα απαιτεί από την εταιρεία να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τα χρεόγραφα και να επιστρέψει αυτά που θεωρεί ως παράνομα κέρδη.

« Η στήριξη της SEC σε μία προσέγγιση επιβολής εν απουσία ξεκάθαρων κανόνων για τον κλάδο των ψηφιακών assets πλήττει την οικονομική ανταγωνιστικότητα της Αμερικής εταιρείες όπως η Coinbase που έχουν δεδηλωμένη δέσμευση για συμμόρφωση», δήλωσε ο επικεφαλής νομικός της εταιρείας σε δήλωσή του.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ