Νέα
  • ΓΔ: 1444.74 +0.18%
  • Τζίρος: 17,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Βουτιά 20% μετά την ενεργοποίηση των ETFs - Ποιοι είναι πωλητές

Πηγή: Pixabay

Το bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 20% από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση επενδυτικών κεφαλαίων (ETF) που επενδύουν απευθείας στο κρυπτονόμισμα, με τους κερδοσκόπους να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο των ETF.

Τo bitcoin εκτοξεύθηκε έως τα 49.021 δολάρια την ημέρα που άρχισε η λειτουργία των ETFs από μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, όπως η BlackRock και η Fidelity Investments.

Σήμερα το πρωί, το bitcoin διαπραγματευόταν στα 38.860 δολάρια στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας πτώση 20,7% από το ενδοσυνεδριακό υψηλός της 11ης Ιανουαρίου.

«Καθώς το πτωτικό κλίμα φαίνεται να επικρατεί, τα επόμενα κρίσιμα επίπεδα στήριξης για το bitcoin εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 38.000 και 36.000 δολαρίων», έγραψαν αναλυτές του ανταλλακτηρίου crypto, Bitfinex, σε σημερινό σημείωμά τους.

Εννέα νέα αμερικανικά spot Bitcoin funds άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Ιανουαρίου, ενώ το 22 δισ. δολαρίων Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) μετατράπηκε σε ETF.

Εκροές από το fund της Grayscale και τον εκκαθαριστή του FTX

Σε συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε η καθαρή εισροή στα ETF τις πρώτες έξι ημέρες. Το iShares Bitcoin Trust της BlackRock και το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της εισροής, ενώ 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν οι εκροές από το ταμείο της Grayscale. Μεταξύ των πωλητών ήταν η εταιρεία εκκαθάρισης του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX, το οποίο διέθεσε την πλειονότητα των μετοχών του στην Grayscale.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το bitcoin έχει δοκιμαστεί από το ράλι των επιτοκίων και την  ενίσχυση του δολαρίου και από σημαντικές πιέσεις πώλησης από traders που εκκαθαρίζουν τις θέσεις arbitrage στο GBTC μαζί με την εταιρεία διαχείρισης του FTX», έγραψε σε σημείωμά του ο επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat Global Advisors.

Το bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 160% πέρυσι, ξεπερνώντας τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, εν μέσω εικασιών ότι τα ETFs θα οδηγήσουν στην ευρύτερη υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Το bitcoin υποχωρεί το 2024 και ακολουθεί τις παγκόσμιες αγορές. Κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το BNB,επίσης υποχώρησαν απότομα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ