Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξέφρενο ράλι, ξεπέρασε τις $64,000, καθώς η ζήτηση ETFs προσελκύει τους traders

Πηγή: Pixabay

Στο ιστορικό υψηλό του πλησίασε το Bitcoin, καθώς σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση από τα ETFs κατά την έναρξη της εβδομάδας.

Το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε έως και τα 64.279 δολάρια - η πρώτη του κίνηση πάνω από τα 64.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021 - πριν μειωθεί στα 63.622 δολάρια στις 9:20 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Το Bitcoin έχει κάνει άλμα περίπου 186% τους τελευταίους 12 μήνες

Στο επίκεντρο αυτής της φρενίτιδας βρίσκεται η φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από τα εισηγμένα στις ΗΠΑ Bitcoin ETFs, τα οποία άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Ιανουαρίου. . 

«Δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αγορές κινούνται ανοδικά, αναμένοντας ότι οι σημερινές εισροές ETF θα συνεχιστούν και οι τιμές θα συνεχίσουν το ράλι», δήλωσε ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικής διαπραγμάτευσης Alpha Impact.

Καθαρές εισροές ύψους 7,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν επενδυθεί από το ντεμπούτο των αμερικανικών ETF Bitcoin, που προσφέρονται από μια δέσμη κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock Inc. και Fidelity Investments. 

Οι traders στοιχηματίζουν ότι η τιμή σύντομα θα ξεπεράσει το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων, που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης των ETFs και της ανησυχίας halving του Bitcoin, που αναμένεται αργότερα φέτος. Μετά το halving -όταν η ανταμοιβή για την εξόρυξη μειωθεί στο μισό- η αύξηση της προσφοράς του νομίσματος θα μπορούσε να μειωθεί, προσθέτοντας στη συμπίεση της ζήτησης.

«Η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου του προηγούμενου ιστορικού υψηλού του Bitcoin μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου μέχρι να περάσουμε αυτό το επίπεδο, δεδομένεου του halving και του θετικού κλίματος», δήλωσε ο Hughes.

Οι μικρότεροι αντίπαλοί του Ether και Solana, σημείωσαν επίσης άνοδο τη Δευτέρα 0,15% και 1,82% αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ