Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Στα 1,35 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή του - Νέο υψηλό ρεκόρ

Πηγή: Pixabay

H τιμή του Bitcoin βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου ιστορικού υψηλού μετά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, αλλά η κεφαλαιοποίησή του έφτασε ήδη σε νέο ρεκόρ.  

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 1,35 τρισ. δολάρια έναντι 1,28 τρισ. δολαρίων που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Bitcoin έκανε άλμα στα 68.991,85 δολάρια, σημειώνοντας ένα ασύλληπτο έως τότε επίπεδο – ρεκόρ.

Η προσφορά του Bitcoin έχει αυξηθεί από τότε, αυξάνοντας και την κεφαλαιοποίησή του σε νέα ιστορικά επίπεδα εν μέσω του τελευταίου ράλι του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Τι είναι το halving και γιατί στηρίζει το ξέφρενο ράλι του προς νέο ρεκόρ

Πάνω από τα 68.800 δολάρια η τιμή

Η τιμή του έφτασε σήμερα στα 68.804 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κάτω από τα 67.000 δολάρια.

Ιστορικά, ένα ρεκόρ στην κεφαλαιοποίηση ήταν το πιο αξιόπιστο σήμα ότι ξεκινά μια νέα φάση στην αγορά,  δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία crypto FalconX.

Η ζήτηση για Bitcoin από τα νέα αμερικανικά spot Bitcoin ETFs καθώς και η επικείμενη μείωση της νέας προσφοράς του ήταν οι δύο μοχλοί που τροφοδότησαν τα πρόσφατα κέρδη.

Τα ETFs, τα οποία διαχειρίζονται μεγάλες εταιρείες -  όπως η BlackRock Inc. και η Fidelity Investments -  έχουν προσελκύσει καθαρές εισροές άνω των 7 δισ. δολαρίων από το ντεμπούτο τους στις 11 Ιανουαρίου.

Ο κερδοσκοπικός ενθουσιασμός έχει επιστρέψει ευρύτερα στα crypto, από τα έντονα μοχλευμένα στοιχήματα στις αγορές παραγώγων έως τις διψήφιες ημερήσιες αυξήσεις στα λεγόμενα κρυπτονομίσματα meme.

Αυτό σημαίνει, όμως,  ότι η αγορά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι δυνητικά ευάλωτη σε μια αντιστροφή, εάν οι ροές των ETF αρχίσουν να μετριάζονται και η αισιοδοξία να υποχωρεί.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Ξέφρενο ράλι, ξεπέρασε τις $64,000, καθώς η ζήτηση ETFs προσελκύει τους traders

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ