Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: «Εσπασε» τα 70.000 δολάρια - Άνοδος 60% για το Ethereum

Πηγή: Unsplash

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε το Bitcoin το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η φρενίτιδα των επενδυτών για τα crypto έστειλε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα πάνω από τα 70.105 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα επίπεδα των 68.000 δολαρίων. 

Που οφείλεται η άνοδος

Η πρόωρη άνοδος μπορεί εν μέρει να οφείλεται σε επενδυτές που στάθμιζαν την έκθεση για τις θέσεις (στην αγορά spot) του Φεβρουαρίου - ελπίζοντας ότι ένα υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και χαμηλότερη από την αρχική αύξηση της απασχόλησης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα άνοιγαν το δρόμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα προκειμένου να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα εντός του έτους.

Αστάθεια στις συναλλαγές

Ωστόσο, οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ήταν ιδιαίτερα ασταθείς αυτή την εβδομάδα, καθώς μπορεί το bitcoin να έφτασε σε νέο ρεκόρ την Τρίτη για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, ομως γρήγορα υποχώρησε έως και 10%, κατεβάζοντας την αξία και άλλων κρυπτονομισμάτων και μετοχών μαζί του, έως ότου στη συνέχεια να ανακτήσει πολλές από από τις απώλειες την επόμενη μέρα.

Ο δείκτης ιστορικής αστάθειας του bitcoin βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με το TradingView.

«Το φράγμα του bitcoin δεν τείνει να σκάσει με την πρώτη προσπάθεια», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της ανταλλαγής κρυπτογράφησης Nexo. «Το απότομο ξεπούλημα bitcoin της Τρίτης ήταν υγιές, απαραίτητο και προοίμιο για περαιτέρω κέρδη. Η αστάθεια καθορίζει τις ανοδικές αγορές bitcoin και το 2024 θα είναι γεμάτο με ξαφνικές και τρομακτικές βυθίσεις 10%-20%.

Ξεπέρασε τα 70.000 δολάρια

Ήταν η πρώτη φορά που το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 70.000 δολαρίων, ενισχυμένο από τη ζήτηση των επενδυτών για ETF Bitcoin στην αγορά spot και την προσδοκία για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων.

 Δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν σε ETFs τις τελευταίες εβδομάδες και η αγορά λαμβάνει επιπλέον στήριξη από την προοπτική να αναβαθμιστεί το blockchain του Ethereum, και το halvening του Απριλίου που θα μειώσει την προσφορά των διαθέσιμων Bitcoin. 

Οι καθαρές ροές στα 10 μεγαλύτερα αμερικανικά ETF έφτασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου, με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να πηγαίνουν στο iShares Bitcoin Trust της BlackRock, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ο πρόσφατος αέρας αισιοδοξίας για το Βitcoin έχει μεταφερθεί και σε άλλα ψηφιακά tokens, ιδίως στο Ether, που από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 60%

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ