Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη της Κίνας

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα, μετά από την άνοδο των δύο προηγούμενη ημερών, καθώς τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία έδωσαν λαβή για ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη και κατ’ επέκταση τη ζήτησή της για ενέργεια.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησε κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι μετά το ράλι σχεδόν 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ η τιμή του μπρεντ μειώθηκε 1,2% λίγο πάνω από τα 76 δολάρια.

Τα στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έδειξαν ότι οι εξαγωγές της αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές έκαναν βουτιά, ενισχύοντας τις πιέσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας της.

Αύξηση εισαγωγών πετρελαίου από την Κίνα

Ωστόσο, οι εισαγωγές αργού παρέμειναν αυξημένες σε ετήσια βάση παρά το γεγονός ότι τα έργα για τη συντήρηση διυλιστηρίων επηρέασαν τα στοιχεία τον Απρίλιο.

Οι traders θα λάβουν αργότερα σήμερα και σήμα από τις ΗΠΑ καθώς η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης θα ανακοινώσει την έκθεση με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.

Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει περίπου 9% φέτος, παρά την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+, με τα futures να αυξομειώνονται ανάλογα με την πολιτική επιτοκίων της Fed, τις ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί σύντονα να διολισθήσει σε ύφεση και τις αντίρροπες ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα μετά την κατάργηση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Στον Καναδά, μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 234.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα λόγω των

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ