Νέα
  • ΓΔ: 1192.33 -0.99%
  • Τζίρος: 54,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Πτώση της τιμής κοντά στα 23 ευρώ η μεγαβατώρα - Αυξήσεις από φθινόπωρο

Σε χαμηλά επίπεδα διετίας κινείται η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τις τιμές να συνεχίζουν την πτωτική τάση τους.

Τα συμβόλαια παράδοσης τον Ιούλιο διαμορφώνονταν το μεσημέρι στα 23,25 ευρώ η μεγαβατώρα.

Οι τιμές υποχωρούν λόγω της υψηλής διαθεσιμότητας φορτίων LNG, της μείωσης της κατανάλωσης και της αυξημένης παραγωγής ΑΠΕ. Επιπλέον, η ευρωπαϊκή βιομηχανία είναι σε φάση εξασθένισης και η γερμανική οικονομία εισήλθε σε τεχνική ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές, με τα βλέμματα στον ΟΠΕΚ

Σύμφωνα με τη νορβηγική ενεργειακή εταιρεία Montel, όμως, η προσφορά LNG μπορεί να μειωθεί τον Ιούνιο λόγω αυξημένου ανταγωνισμού από την Ασία. 

Οι προθεσμιακές τιμές δείχνουν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν ξανά από το φθινόπωρο, εν όψει του επόμενου χειμώνα, αλλά θα κινηθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τον περασμένο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, για τον Δεκέμβριο οι προθεσμιακές τιμές κινούνται στα 42,75 ευρώ και για το πρώτο τρίμηνο του 2024 διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 43 ευρώ.

φυσικό αέριο
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ