Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Λίγο κάτω από τα 90 δολάρια η τιμή του μπρεντ - Αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Λίγο κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ μετά από αναφορά για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, αν και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ περιορίζουν την πτώση του.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κινείται πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε 1,4% χαμηλότερα χθες.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,03 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Oilprice.com, ενώ τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία αναμένονται αργότερα σήμερα

Εάν η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας επιβεβαιώσει την αύξηση των συνολικών αποθεμάτων αργού, θα πρόκειται για την τρίτη εβδομαδιαία αύξηση.

Αύξηση 19% των τιμών φέτος

Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 19% φέτος καθώς ο ΟΠΕΚ+ έχει μειώσει την προσφορά του και οι γεωπολιτικές εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκαν.

Η πετρελαϊκή αγορά προετοιμάζεται για την απάντηση του Ιράν στην υποπτευόμενη ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Συρία την περασμένη εβδομάδα και η Χεζμπολάχ έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμη για πόλεμο.

«Ο ανοδικός κίνδυνος για το πετρέλαιο εξακολουθεί να εστιάζεται στη γεωπολιτική κατάσταση, με την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν να αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που παραμονεύει», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής ενέργειας της SDIC Essence Futures με έδρα το Πεκίνο.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων και θα έχουν μία ευρύτερη εικόνα για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου όταν ο ΟΠΕΚ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δημοσιεύσουν τις μηνιαίες εκθέσεις τους αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ