Νέα
  • ΓΔ: 873.49 -2.88%
  • Τζίρος: 47,01 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκτίναξη των τραπεζικών μετοχών μετά την αναβάθμιση της Moody's - Στις 875 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Moodys
Πηγή: Associated Press

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα υπόλοιπα τραπεζικά συστήματα περιφερειακών κρατών μελών της ΕΕ που αναβαθμίζονται, αναβαθμίζονται σε θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό και τον κυπριακό τραπεζικό κλάδο.

Η αναβάθμιση βασίζεται στην πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνικές τράπεζες, μαζί με τις κυπριακές, σε σχέση με το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος (αν και είναι πιο αδύναμες λόγω του υψηλού επίπεδου των NPEs), αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τις αγορές, καθώς ουσιαστικά σημαίνει ότι βρίσκονται στον δρόμο της αναβάθμισης της αξιολόγησής τους, παρά την πανδημία.

H είδηση έφερε σημαντική ανάκαμψη στις τραπεζικές μετοχές με την Alpha Bank να διαπραγματεύεται στα 0,95 ευρώ (άνοδος 3,58%), η Πειραιώς στα 0,45 ευρώ (4,49%), η Eurobank στα 0,75 ευρώ (3,61%) και η ΕΤΕ στα 2,51 ευρώ (1,27%).

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές το outlook (προοπτικές) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Οι προοπτικές αντανακλούν την αξιολόγηση του Moody’s για τις βασικές πιστωτικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

Οπως σημειώνει ο οίκος, η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά κυρίως τις προσδοκίες του για περαιτέρω βελτίωση στη μείωση των υψηλών επιπέδων των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), κυρίως μέσω των πωλήσεων και τιτλοποιήσεων NPLs καθώς και για σταδιακή ενίσχυση των λειτουργικών κερδών των τραπεζών από μία χαμηλή βάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ