Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 893,66 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με υποχώρηση

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Eurokinissi

Το αρχικό ήπια πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έδωσε τη θέση του σε έντονες ρευστοποιήσεις στο σύνολο των blue chips που διαπραγματεύονται , με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προσαρμοσμένη μετά το reverse split να βρίσκεται στο limit down (-29%) με το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί πάνω από -1,3% και πλέον βρίσκεται κάτω από τις 890 μονάδες. 

Ήπια άνοδο δείχνουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές κατά την έναρξη των συνεδριάσεών τους. Ωστόσο η περίπτωση κάποιας μικρής διόρθωσης φαίνεται ότι είναι υπαρκτή. Εδώ και δύο μήνες, η στρατηγική των μεγάλων επενδυτικών χαρτοφυλακίων έχει μεταβληθεί και αντί να ακολουθούν παθητικές επενδυτικές στρατηγικές μακροχρόνιας διακράτησης τίτλων, ακολουθούν ενεργητικές στρατηγικές στις οποίες οι ανοδικές συγκυρίες εναλλάσσονται με τις πτωτικές μέσα σε μικρούς χρονικούς ορίζοντες. Ήδη αρκετές ευρωπαϊκές -και η βρετανική χρηματιστηριακή αγορά- κινούνται σε ιστορικά υψηλά και κάποιοι ίσως σπεύσουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η εβδομάδα ξεκίνησε με ήπιες ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές (με εξαίρεση το ινδικό χρηματιστήριο που υποχώρησε έντονα εξαιτίας της όξυνσης της πανδημίας).

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με υποχώρηση -0,55%

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα κινηθεί επηρεασμένο από τον τραπεζικό δείκτη που θα έχει στο επίκεντρο τις εξελίξεις με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και τις νέες μετοχές που προέρχονται από το reverse split. Σήμερα θα φανεί εάν θα συνεχιστεί η αποκόμιση κερδών από το ράλι της Alpha Bank και εάν καταφέρει να επιστρέψει η Eurobank προς τα 0,8 ευρώ. Η ΕΤΕ έχει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη για την έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Παρασκευή ήταν μία διορθωτική συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες χωρίς βέβαια να είναι πρόβλημα αυτό.

Οι 900 μονάδες για τον Γεν. Δείκτη είναι ένα κομβικό επίπεδο, που θα δείξει εάν μπορεί ο Γεν. Δείκτης να κινηθεί βραχυπρόθεσμα προς τις 920 μονάδες ή να υποχωρήσει προς τις 890. Στα υπόλοιπα blue chips, οι μετοχές των ΟΤΕ , ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , Coca cola HBC, Titan International, Aegean και ΑΔΜΗΕ αναμένεται να αποτελέσουν τις υπόλοιπες μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη τάση. Την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε μεγάλη κίνηση στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, γεγονός που θεωρείται ελπιδοφόρο ως προς την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος των ιδιωτών επενδυτών.

Εταιρικά αποτελέσματα- Επιχειρηματικές κινήσεις

Τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου και οι επιχειρηματικές κινήσεις είναι αυτά που θα δώσουν νέα ώθηση σε τίτλους και όχι κατ' ανάγκην στο σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς. Από εκεί και πέρα, οι δημοσιονομικές εξελίξεις, το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας και βέβαια οι υγειονομικές εξελίξεις με την πανδημία θα κρίνουν την μεσοπρόθεσμη τάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ