Νέα
  • ΓΔ: 896.01 +0.86%
  • Τζίρος: 21,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στις 883 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Οι διορθώσεις στις χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ που αποδίδονται στην αναζωπύρωση του πληθωρισμού έφεραν αλυσιδωτές διορθώσεις στις ασιατικές αγορές αλλά και στην ευρωπαϊκές αγορές που ξεκίνησαν πριν από μία ώρα περίπου. Αν θέλουμε να δώσουμε την πραγματική διάσταση, δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός που τρομάζει τις αγορές αλλά και οι εξαιρετικά ψηλές αποτιμήσεις μετοχών (κυρίως του τεχνολογικού κλάδου) οι οποίες κάποια στιγμή θα διόρθωναν. Ο πληθωρισμός αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή για να προχωρήσουν μεγάλα funds σε ρευστοποιήσεις (είθισται τον Μάιο να ρευστοποιούν για καταγραφή υπεραξιών) και στην Αμερική και στην Ευρώπη που όμως φαίνεται να ακολουθεί την πτώση σήμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο DAX βρίσκονταν σε ιστορικά υψηλά όπως και ο MIB (ιταλικός χρηματιστηριακός δείκτης) ενώ στη Γαλλία ο CAC, στην Ολλανδία ο AEX και στην Ισπανία ο IBEX είχαν καλύψει τις απώλειες του 2020. Επίσης στη Βρετανία, ο FTSE 100 αποκαθηλώθηκε από τα επίπεδα των 7.000 μονάδων.

Ελλάδα: Κάτω και από τις 890 μονάδες ξεκινά ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με υποχώρηση στις 883 μονάδες (-1,2%) και ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και η σημερινή συνεδρίαση θα είναι, μάλλον, πτωτική και εκτιμούν ότι η επόμενη στήριξη κατεβαίνει στις 850-860 μονάδες.

Στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ο Γενικός Δείκτης για δύο συνεδριάσει συσσώρευσε πέριξ των 890-900 μονάδων που ήταν η πρώτη τεχνική στήριξη και η σημερινή και αυριανή συνεδρίαση θα είναι καθοριστική στο εάν αλλάξει το momentum στην ελληνική αγορά. Βλέπουμε ότι οι πρόσφατες αναβαθμίσεις μετοχών και κλάδων δεν φαίνεται να βοήθησαν γιατί μάλλον είχαν προεξοφληθεί εν πολλοίς από τα ξένα funds. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της Eurobank η οποία εντάχθηκε χθες στον MSCI Standard αλλά υποχώρησε καθώς η ένταξη είχε προεξοφληθεί εδώ και εβδομάδες. Γενικότερα, ο τραπεζικός κλάδος διορθώνει παρά τις καλές ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό ενώ από τα υπόλοιπα κλαδικά blue chips ξεχωρίζουν ανοδικά όσα έχουν να δώσουν ειδήσεις και προσδοκίες ανάπτυξης. Ο τραπεζικός κλάδος έχει ξεκινήσει έντονα πτωτικά, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ ενώ λίγες είναι οι μετοχές από τον FTSE Large Cap που έχουν ξεχωρίσει ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης. Μία εξ' αυτών είναι η Coca Cola HBC που συνηθίζει να κινείται κόντρα στο ρεύμα.

Ενδιαφέρον για την μεσαία κεφαλαιοποίηση

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι χθες, ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι μετοχές εταιρειών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που παρουσίασαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στη σημερινή συνεδρίαση, ξεκίνησαν ανοδικά τα Πλαστικά Θράκης, το Πλαίσιο, η Ευρωπαική Πίστη, η Profile , το Ιασώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ