Νέα
  • ΓΔ: 888.26 +0.62%
  • Τζίρος: 65,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανευρη συνεδρίαση - Οι «μετοχές της ημέρας» που κράτησαν το δείκτη

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Εξαιρετικά άτονη και ρηχή η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να αρκείται σε μία -μάλλον- σταθεροποιητική κίνηση με ανοδική κατεύθυνση μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους. Αν δεχθούμε το θετικό σενάριο, μάλλον τα επίπεδα πέριξ των 900-905 μονάδων είναι μία καλή στήριξη. Αν δεχθούμε το αρνητικό σενάριο, η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει δύναμη προς το τέλος του α' εξαμήνου να κάνει την υπέρβαση των 910 μονάδων και μεταθέτει την άνοδο στις καλένδες του β' εξαμήνου.

Οριακή άνοδος και στάση αναμονής

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 908,10 μονάδες με άνοδο 0,28%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 47 έκλεισαν ανοδικά και οι 60  πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,19% και ο δείκτης Mid Cap κατά 0,56%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (2,20%), το Εμπόριο (1,76%), οι Τηλεπικοινωνίες (1,28%)  και οι τράπεζες 0,54%. Την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,37%), Πρώτων Υλών (-1,10%).

Οι μετοχές της ημέρας

Οι «μετοχές της ημέρας» θα μπορούσαν να είναι η Alpha Bank, για την οποία βγήκαν σημαντικές ειδήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης (σχετικά με το Galaxy), ο ΟΤΕ που κατέγραψε ικανοποιητική αντίδραση όπως και η μετοχή της Coca Cola HBC που ακολουθεί τις τάσεις στο εξωτερικό και βέβαια η μετοχή της Aegean που συνεχίζει την έντονα ανοδική κίνηση παρά το γεγονός ότι έχουν μπει στη διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές. Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση πολύ καλή συνεδρίαση (άνοδο με όγκο) είχαν οι μετοχές, Epsilon Net, Audiovisual, ΕΛΓΕΚΑ, Frigoglass, Centric, AVAX και Attica Group (πρωην Επιχειρήσεις Αττικής).

Σταθεροποιητικά οι ξένες αγορές

Οι ξένες αγορές μετά την έντονα ανοδική χθεσινή συνεδρίαση (το ελληνικό χρηματιστήριο είχε αργία) σήμερα κινήθηκαν υποτονικά, ενδεχομένως επηρεασμένες και από την νέα κρίση των κρυπτονομισμάτων. Ουσιαστικά τα περισσότερα χρηματιστήρια περιμένουν να ολοκληρωθεί το α' εξάμηνο και σταδιακά οι θεσμικοί επενδυτές αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ