Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πέριξ των 915 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Mεικτές τάσεις στις περισσότερες κεφαλαιαγορές σε Αμερική και Ευρώπη καταγράφηκαν σήμερα. Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones ξεκίνησε ήπια ανοδικά ενώ μικρή υποχώρηση κατέγραφαν S&P 500 και Nasdaq λίγο μετά την έναρξη των συνεδριάσεων. Όλα αυτά κατά την αναμονή πιθανών ειδήσεων από τη σύναξη του Jackson Hole.   

Στην Ευρώπη κυριάρχησαν οι πλαγιοκαθοδικές κινήσεις λόγω υποχώρησης του δείκτη κατανάλωσης στην Γερμανία, αλλά και αποκόμισης κερδών μετά από το παρατεταμένο ράλι του διμήνου.

Στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης είχε αυξημένη μεταβλητότητα μέσα σε ένα πολύ μικρό εύρος (5μονάδων) διακύμανσης. Αν και άλλαξε πολλές φορές πρόσημο μεταβολής από θετικό σε αρνητικό και ανάποδα, τελικά έκλεισε στις 915,75 μονάδες με οριακή άνοδο 0,14%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι 66 έκλεισαν ανοδικά και οι 56 έκλεισαν πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά  0,24% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,26%. 

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισε η άνοδος στον τραπεζικό κλάδο (0,76%), στις τηλεπικοινωνίες (0,73%), τα Τρόφιμα-Ποτά (0,58%) και η Τεχνολογία (0,57%).  Πτωτικά κινήθηκαν το Εμπόριο (-0-,96%), οι Πρώτες Ύλες (-0,83%), οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (-0,39%).  Ξεχώρισε η άνοδος με όγκο των τραπεζικών μετοχών , ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Motor Oil, η Coca Cola HBC και ο Titan Int.

Κρίσιμοι καταλύτες

Οι εξελίξεις που θα καθορίσουν την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, εκτός από τις διεθνείς αγορές, θα είναι κυρίως

  • οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α' εξαμήνου που ολοκληρώνονται (με πολλές μεγάλες εισηγμένες) στο τέλος Αυγούστου. Mετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε αποτελέσματα o όμιλος της Alpha Bank.
  • τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και η προεξόφληση τους πριν την ΔΕΘ,
  • η δημοσιονομική αντοχή της οικονομίας,
  • η εξέλιξη της πανδημίας.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα δοκιμάσει να ολοκληρώσει την υπέρβαση (για δεύτερη φορά μέσα στο 2021) των 920 μονάδων και να ξαναφτάσει στα υψηλά έτους. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τους ανωτέρω καταλύτες. Να τονίσουμε όμως ότι η υπέρβαση των 900 μονάδων που πραγματοποίησε ο Γενικός Δείκτης αποδίδεται κατά κύριο λόγo στην άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ