Νέα
  • ΓΔ: 879.67 +0.05%
  • Τζίρος: 2,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ο δυναμισμός της ΕΤΕ, η αντίδραση της AVAX και πού ποντάρουν όσοι αγοράζουν ΔΕΗ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ξένες αγορές

Καλή χθες η εικόνα των ξένων αγορών (και δη των αμερικανικών αγορών). Αξίζει να επισημάνουμε πόσο μεγάλη επίδραση έχει η ηρεμία των αμερικανικών αγορών για τις ευρωπαϊκές. Το πρωί οι περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές είχαν φοβηθεί από τις δηλώσεις Λαγκάρντ περί παρεμβάσεων της ΕΚΤ μόνο εκεί που χρειάζεται και που ουσιαστικά προδίκαζε το tapering της ΕΚΤ. Μόλις ξεκίνησαν ανοδικά οι αμερικανικές αγορές, οι ευρωπαϊκές αγορές ηρέμησαν και επέστρεψαν ανοδικά και μάλιστα παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους. Γι' αυτό ο Καγκελάριος δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Πάντως ο Σεπτέμβριος αναμένεται μήνας με μεταβλητότητα για τα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια λόγω... υψοφοβίας.

Γενικός Δείκτης

Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών μετά τις 16:00 φαίνεται ότι βοήθησε τον Γενικό Δείκτη να παραμείνει στα επίπεδα κοντά στις 920 μονάδες και να παρατείνει τις ελπίδες για σταθεροποίησή του στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Πάντως, βλέπουμε ότι εύκολα πλαγιολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης προς τις 910 μονάδες και μόνο συγκεκριμένες μετοχές (απ' όλες τις κεφαλαιοποιήσεις) αντιδρούν έχοντας αυτόνομη πορεία. Πάντως εάν χθες ήταν κάτι έντονα αρνητικό, αυτό δεν ήταν η οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη αλλά το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων, με μόλις 37 μετοχές να κλείνουν με θετική μεταβολή και 71 με αρνητική.

Tράπεζες

Τον απολογισμό των ενεργειών τους θα παρουσιάσουν οι ελληνικές τράπεζες σε ξένους επενδυτές σε roadshows που αναμένεται να διοργανώσουν ξένοι οίκοι μέσα στον Σεπτέμβριο. Εκεί θα φανεί κατά πόσο οι ξένοι εκτιμούν τη δουλειά που έγινε και εάν οι τραπεζικές μετοχές θα είναι κερδοφόρες γι' αυτούς το επόμενο διάστημα.

ΕΤΕ

Για το δυναμισμό που εμφανίζει η μετοχή της ΕΤΕ το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές κατά το τελευταίο δίμηνο. Η άνοδος της μετοχής δεν έγινε απότομα αλλά σταδιακά και με μικρές διορθώσεις-ανάσες, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα και σταθερότητα στη μετοχή. Σταθερός ο στόχος των 3 ευρώ, ασχέτως πότε θα επιτευχθεί και με ποια πορεία θα επιτευχθεί.

ΔΕΗ

Στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ποντάρουν οι αγοράζοντες ΔΕΗ αυτές τις ημέρες. Ήδη έχει ανοίξει ο φάκελος και έχει γίνει το due dilligence. Πλέον περιμένουν τις προσφορές. Σταθερά πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή μετά το ράλι που έκανε το β' τρίμηνο και τον Ιούλιο.

ΟΤΕ

Ανέκαμψε η μετοχή του ΟΤΕ προς το τέλος της συνεδρίασης και κράτησε τα επίπεδα πάνω από τα 16,2 ευρώ. Η μεταβίβαση του 30% της Telekom Romania Mobile αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν διαχειριστεί λειτουργικά οι μονάδες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

AVAX

Μια καλή αντίδραση για τη μετοχή της AVAX ενόψει κάποιων εκτιμήσεων για θετικές εξελίξεις με τα έργα στα οποία μετέχει και κυρίως στα έργα που διεκδικεί. Αυξημένοι οι όγκοι συναλλαγών στα 372 χιλ. τεμάχια.

Ελλάκτωρ

Μετά την άνοδο, τώρα έρχεται η υποχώρηση στη μετοχή. Έτσι πάνε αυτά. Ωστόσο το στοίχημα της ανόρθωσης της εταιρείας με την αύξηση των 120 εκατ. ευρώ είναι υπαρκτό. Θα γίνει και το ξεκαθάρισμα των συμβάσεων και θα φανεί ποιο είναι το πραγματικό ανεκτέλεστο και οι μελλοντικές ροές.

Aegean

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2021 την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η τηλεδιάσκεψη των αναλυτών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:30 ώρα Ελλάδος. Yποθέτω ότι ένας από τους λόγους που γίνεται μετά τη λήξη της περιόδου είναι για περιλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από την τουριστική περίοδο. Mαθαίνουμε επίσης ότι η τουριστική high season (Ιούλιος-Αύγουστος) ήταν πολύ καλή σε κρατήσεις. Το μόνο πρόβλημα ήταν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Motor Oil - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Υπεγράφη η ανάθεση της κατασκευής του Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή από τους Ομίλους ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σηματοδοτώντας την έναρξη κατασκευής του έργου.

Η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, εταιρεία στην οποία συμμετέχουν από κοινού, με ποσοστό 50% η καθεμία, η Motοr Oil Renewable Energy (MORE) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέθεσε την κατασκευή του Σταθμού στην ΤΕΡΝΑ A.E., η οποία με τη σειρά της υπέγραψε σύμβαση προμήθειας με τη Siemens Energy για τον βασικό εξοπλισμό της μονάδας παραγωγής δυναμικότητας 877 ΜW,

Jumbo

Βελτιώθηκαν οι πωλήσεις του καλοκαιριού, αλλά η διοίκηση του ομίλου παρακολουθεί στενά δύο πράγματα. Το αυξανόμενο κόστος μεταφορών που περιορίζει το περιθώριο κέρδους και τις συνεχείς τιμολογιακές ανατιμήσεις που περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών μεσαίων και χαμηλών τάξεων. Στο τέλος του 2021 θα γίνει η «σούμα».

ΟΔΔΗΧ

Συγχαρητήρια για τις δύο επιτυχημένες επανεκδόσεις. Η ζήτηση από το 80% των ξένων θεσμικών επενδυτών δείχνει ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να δώσουν σίγουρα κέρδη λόγω ΕΚΤ, μικρά μεν, μέχρι 1,5%, που όμως θεωρείται υπέρογκο σε σχέση με τις αρνητικές αποδόσεις των ξένων.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ