Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Να επιστρέψει πάνω από τις 900 μονάδες ο στόχος του Γεν. Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η εβδομάδα τελειώνει και φαίνεται ότι οι όποιες πιέσεις από τις αποφάσεις της ΕΚΤ υπήρχαν, έχουν ενσωματωθεί στους δείκτες και τις μετοχές. Ενδεχομένως σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μπορεί να κινηθούν ανοδικά. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο χρηματιστηριακό μόνιτορ έρχεται τώρα η Βρετανία και οι δείκτες της οικονομικής της προόδου. Θα ανακοινωθούν το ΑΕΠ και άλλα 5 μακροοικονομικά στοιχεία.

Πάντως οι ξένοι οίκοι όπως η Morgan Stanley και η Deutsche Bank δείχνουν προβληματισμένοι και για το 2022. Η Morgan Stanley αναφέρει ότι το consensus των αναλυτών θεωρεί ότι η εταιρική κερδοφορία (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) το 2022 θα είναι χαμηλή ενώ η Deutsche Bank θεωρεί πολύ πιθανή κάποια “σκληρή” διόρθωση.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι επιδράσεις από τις ξένες αγορές είναι έντονες. Εάν οι ευρωπαϊκές αγορές κινηθούν ανοδικά σήμερα θα υπάρξουν και θετικές επιπτώσεις σε ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους που μπορεί να αντιδράσουν και να φέρουν τον Γενικό Δείκτη προς τις 905 μονάδες. Χθες προς το τέλος της συνεδρίασης (και μετά το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών) εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη από τα χαμηλά των 892 μονάδων στις παρυφές των 900 μονάδων.

Το ενδιαφέρον και πάλι στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες μετά την πρόσφατη διόρθωση τους δείχνουν διαφοροποιημένες συμπεριφορές. Πιο στιβαρή η Alpha Bank, καθορισμένη κίνηση μεταξύ 0,8-0,85 για την Eurobank, εξάρσεις η ΕΤΕ και σε αναζήτηση τάσης η Πειραιώς πότε με ανοδικές κινήσεις και πότε με διορθώσεις.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ είχαν διαφορετικές συμπεριφορές κατά τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις. Ο ΟΤΕ έχει τις προοπτικές για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής ενώ ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου και διανομή προμερίσματος 0,1 ευρώ τον Οκτώβριο. Η Μυτιληναίος υποχώρησε σωρευτικά περίπου 30 μονάδες, η ΔΕΗ διόρθωσε και αυτή κάτω από τα 10 ευρώ ενώ η θετική έκπληξη ήταν η μετοχή της Jumbo η οποία παρά τα προβλήματα με τα logistics. Διόρθωσε χθες η Coca Cola HBC αλλά θετικά κινήθηκε ο Titan International. Σε ανοδικό κανάλι βρέθηκε η Ιντραλοτ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ