Νέα
  • ΓΔ: 1167.63 -0.07%
  • Τζίρος: 31,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι ξένοι που αγοράζουν Μυτιληναίο και τα αμερικανικά κεφάλαια στην Intralot

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Οι αμερικανικές αγορές ήταν αυτές που έδωσαν το έναυσμα για την έντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών. Σταδιακά και όσο πλησίαζαν προς το τέλος οι συνεδριάσεις των αμερικανικών χρηματιστηρίων τόσο αυξάνονταν οι μεταβολές.

Μία ώρα πριν από τη λήξη των αμερικανικών αγορών, οι τρεις κυριότεροι δείκτες (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq) κατέγραφαν άνοδο πάνω από 1%. Οι αγοραστές επικεντρώθηκαν κυρίως στις μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Ρεβάνς για το προχθεσινό πάθημα με το Facebook.

Eυρωπαϊκές αγορές

Δεν είναι μόνο η JPMorgan η οποία είναι overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά οι περισσότεροι ξένοι οίκοι. Η θέση αυτή δεν αφορά μόνο τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΚΤ διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα την οικονομική κρίση και οι ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμψουν πολύ γρηγορότερα από την αμερικανική. Υπάρχουν μάλιστα κράτη που θα δεχθούν διπλές έμμεσες εισροές κεφαλαίων. Και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε. Η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Γερμανία είναι τα κράτη που έχουν τις περισσότερες «διπλοεγγεγραμμένες» (dual listed) εταιρείες σε χρηματιστήρια σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Ομόλογα

Προσέξτε τις αποδόσεις των ομολόγων αυτή την περίοδο, λέει ο Καγκελάριος. Εάν αυτά εκτοξευτούν, καλό θα είναι να κάνετε αναδιάρθρωση των επενδυτικών σας επιλογών. Αυτό κάνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τα περισσότερα passive funds.

Ενεργειακές μετοχές

Στο χθεσινό πρωινό χρηματιστηριακό σχόλιο στο imerisia.gr, είχε επισημανθεί ότι οι ενεργειακές μετοχές (ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΠΕ) είχαν προτεραιότητα στις επιλογές των επενδυτών. Δικαιωθήκαμε, αφού και τα ΕΛΠΕ κινήθηκαν εξαιρετικά καλά (έχουν υποαποδώσει σε σχέση με την αγορά) και η Motor Oil επέστρεψε σε ανοδικό κανάλι και η ΔΕΗ είχε νέα άνοδο. Περιμένουμε να δούμε σήμερα και αύριο εάν θα υπάρξει κάποια διόρθωση.

Μυτιληναίος

Ο όμιλος είναι ΚΑΙ ενεργειακός και μάλλον γι' αυτό και προσέλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Να επισημάνουμε ότι η άνοδος εντάθηκε κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και με αγορές από εξωτερικό. Η Mytilineos ενισχύει τη θέση του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) στην ιταλική ενεργειακή αγορά, διασφαλίζοντας μια 20ετή χρηματοπιστωτική σύμβαση επί διαφορών (CFD) με την ιταλική κρατική εταιρεία GSE με τιμή 65,17€/MW

Intralot

Ότι η Intralot πηγαίνει «τρένο» το έχουμε γράψει πολλές φορές. Από τα τέλη Ιουλίου μέχρι χθες η μετοχή έχει υπερδιπλασιαστεί (πάνω από 100% άνοδος) κυρίως από εισροές αμερικανικών κεφαλαίων. Φαίνεται ότι μετέδωσε την ανοδική τάση και στη «συγγενική» εταιρεία της, την Intracom, το τελευταίο διάστημα, που χθες κατέγραψε και μεγάλη άνοδο και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Πλαστικά Θράκης

Επιστρέφει προς τα επίπεδα των 7 ευρώ, αφού ολοκλήρωσε μια σημαντική μίνι διόρθωση της τάξης του 23% περίπου από τα υψηλά έτους. Θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του παραγωγικού της σχεδιασμού μαθαίνουμε. Να υποπτευθούμε ότι θα επεκτείνει και θα διαφοροποιήσει το εργοστάσιο στη Σκωτία (παράγει από χειρουργικές μάσκες μέχρι και μάσκες τύπου FFP2 και FFP3);

OTE

Ένα βήμα πίσω, ενάμισι βήμα εμπρός η μετοχή του ΟΤΕ. Ανεβαίνει όμως και μάλιστα ανταμείβοντας όσους έχουν εμπιστοσύνη. Περιμένουμε εξελίξεις και στο θέμα των επενδύσεων και της κεφαλαιακής ενίσχυσης και στην αύξηση των δικτύων πώλησης και μεριδίων αγοράς.

ΕΛΧΑ (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)

Mια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΕΛΒΑΛ. Η Elval - τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Engineers of tomorrow» με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία, μέσα από τη διαδικασία της έμμισθης πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων – Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών) στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν συγκεκριμένα projects στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου καθώς και να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 12 νέοι και νέες μηχανικοί, οι οποίοι θα εργασθούν για 12 μήνες στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα Βοιωτίας με προοπτικές πλήρους απασχόλησής τους μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης.

Titan International

Σας είχαμε προϊδεάσει ότι η διεθνής μετοχή του Τιτάνα (Titan International) είχε ρεύμα το τελευταίο διάστημα. Πολλές συναλλαγές και ικανοποιητική ανοδική πορεία που δείχνουν τοποθετήσεις ξένων χαρτοφυλακίων. Ο όμιλος Τιτάν παρουσιάζει την καλύτερη ίσως χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, απ' ό,τι λένε και τα στελέχη του.

Συνέργειες Ομίλου Σαρακάκη-Τιτάν-Elinoil

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη προμηθεύει τον Τιτάνα με τον πρώτο τράκτορα Volvo FH LNG που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο για τις μεταφορές τσιμέντου εντός Ελλάδας, μία πιλοτική δράση σε συνεργασία με την εταιρία BlueFuel, με σημαντικά οφέλη τόσο για την ανταγωνιστικότητα όσο και για το περιβάλλον.

Με την πιλοτική αυτή δράση, ο Όμιλος Τιτάν πρωτοπορεί εισάγοντας στον στόλο του το πρώτο φορτηγό όχημα που θα κινείται αποκλειστικά με «καθαρό καύσιμο», μία κίνηση που εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική του Ομίλου για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων και των προϊόντων του.

Για την προμήθεια του LNG, ο Τιτάνας θα συνεργαστεί με την BlueFuel, η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «Ελίν» και την οργανωτική παρουσία της ΕΛΙΝΟΙΛ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ