Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Η αυξημένη κερδοφορία των εισηγμένων μπορεί να οδηγήσει τον Γ.Δ στις 1.000 μονάδες

Σε ανάλυσή της για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών που συμμετέχουν στον δείκτη MSCI EM του 2021, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου. 

►Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο - Ξεκίνημα με τον Γενικό Δείκτη στις 900 μονάδες αλλά θα υπάρξει μεταβλητότητα

Η εγχώρια αγορά και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτιμάται με 11,6 φορές σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών των επόμενων 12 μηνών (P/E ΝΤΜ) και η Goldman Sachs θεωρεί ως δίκαιη αποτίμηση τις 12,1 φορές για τις εγχώριες μετοχές. Kάνοντας αναγωγή στις εκτιμήσεις της εκτιμάται ότι μία δίκαια αναπροσαρμογή για τον Γεν. Δείκτη μπορεί να είναι οι 1.000 μονάδες.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος - Η απογείωση της Μυτιληναίος και τα «μαθήματα» από τη ΔΕΗ

Θετικές παραμένουν οι αποδόσεις της αγοράς

Το consensus ωστόσο είναι πιο αισιόδοξο για την πορεία των κερδών ανά μετοχή των ελληνικών εταιρειών, με πρόβλεψη αύξησης των EPS +20% έναντι +8% μόλις για την GS. H αποτίμηση είναι 2,9 φορές σε όρους λογιστικής αξίας (P/BV) και με μερισματική απόδοση ιδιαίτερα υψηλή, της τάξεως του 3%.

Οι αποδόσεις της αγοράς παραμένουν θετικές σε επίπεδο εβδομάδας και έτους. Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα κινηθούν υψηλότερα στο τέλος του 2021 και ο δείκτης ΜSCI EM στο τέλος του 2021 σημειώνει τιμή-στόχο στις 1.475 μονάδες, από 1.266 μονάδες που είναι τα τρέχοντα επίπεδά του, ήτοι πιθανή άνοδος της τάξεως του 16,8%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ