Νέα
  • ΓΔ: 871.34 +1.42%
  • Τζίρος: 65,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τεχνικά προβλήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεν ξεκίνησε η συνεδρίαση-Εχει πέσει το ΟΑΣΗΣ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», έχει πέσει το σύστημα ΟΑΣΗΣ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν οριακά ανοδικά σήμερα, βασιζόμενες κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Οι αγορές περιμένουν εξελίξεις από τις κεντρικές τράπεζες και οι εκτιμήσεις είναι ότι θα δούμε άμεσα ειδήσεις από την ΕΚΤ σε ότι αφορά την συνέχιση των προγραμμάτων χρηματοδότησης και την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που στις μεγάλες χώρες της Ε.Ε αγγίζουν ή ξεπερνουν το 4%.

Σε ότι αφορά την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, την προηγούμενη εβδομάδα είχε ποντάρει σε κάποιες αξιολογήσεις (αξιόχρεο και τράπεζες) από την S&P την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Όμως τελικά η S&P δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα και προτίμησε να να μεταθέσει την αξιολόγηση προς το τέλος του χρόνου.

Η απόφαση αυτή (της μη αξιολόγησης) ίσως αυξήσει την μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και εμφανιστούν περισσότεροι πωλητές. Πάντως, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου και οι συνθήκες δεν αλλάζουν (σε ότι αφορά τον πληθωρισμό, τα εταιρικά αποτελέσματα και το ενεργειακό κόστος) , τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για κάποιο ανοδικό ρεύμα τον Νοέμβριο.

Σιγή ιχθύος... για την ελληνική αξιολόγηση από την Standard & Poor's

Προς το παρόν, σήμερα αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στα υπόλοιπα blue chips τα οποία βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο αξιολόγησης. Πρακτικά, η μη αξιολόγηση από την S&P δεν αλλάζει κάτι στην μέχρι τούδε κατάσταση του ελληνικού χρηματιστηρίου και ότι ουσιαστικά θα δούμε μία συσσώρευση μεταξύ των 890-910 πριν υπάρξει εμφανιστεί «αγοραστικό κύμα» για την άνοδο προς τις 930 μονάδες. Στην μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση υπάρχει κινητικότητα και ως προς τα αποτελέσματα 9μηνου (προβλέπονται βελτιωμένα) αλλά και ως προς διάφορες επιχειρηματικές επιλογές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ