Νέα
  • ΓΔ: 870.44 +1.19%
  • Τζίρος: 8,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Στήριξη από Alpha Bank και ΔΕΗ - «Τραβάνε» οι εταιρείες real estate

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ανάλυση δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας, ούτε λόγω των χαμηλότατων συναλλαγών, μόλις 34 εκατ. ευρώ.

Ομως και οι ξένες αγορές δεν πήγαν πίσω σ’ αυτή την εορταστική περίοδο. Οι μετοχές της Alpha Bank και της ΔΕΗ κράτησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου το Γενικό Δείκτη πριν απομακρυνθεί από τις 890 μονάδες.

Ετσι παραμένει κοντά στο ανοδικό κανάλι των 890-930 μονάδων.

Αμερικανικές αγορές

Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, που, ωστόσο, παραμένουν σε ακτίνα επαφής με τα ιστορικά υψηλά τους.

Η προσοχή όλων πέφτει σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ομως το μερίδιο ανόδου ανήκει στις μετοχές υποδομών.

Ευρωπαϊκές αγορές

Οι πολλαπλασιαστές κερδών των περισσότερων χρηματιστηριακών δεικτών φτάνουν στο 25-30, που μάλλον θεωρούνται υπερβολικοί λόγω των επιχειρηματικών δεδομένων.

Οι χρηματιστές θεωρούν ότι τα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΚΤ δημιουργούν προοπτικές χρηματιστηριακής ανόδου.

Τράπεζες

Σε αγώνα δρόμου για τις πωλήσεις των τιτλοποιήσεων έχουν μπει οι τράπεζες και ευελπιστούν μέσα στο α’ τρίμηνο 2022 να έχουν μειώσει τα NPEs σε μονοψήφια επίπεδα. Eτσι έχουν πει στους ξένους θεσμικούς τουλάχιστον.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, αυτές σταδιακά υποχωρούν, αφού οι επιχειρήσεις έχουν να καλύψουν υποχρεώσεις φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές.

Alpha Bank

Συσσώρευσε πέριξ των 1,07 ευρώ η μετοχή, με αποτέλεσμα να αναμένεται αντίδραση προς τα 1,10 ευρώ. Oταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μυτιληναίος

Iσορροπεί πάνω από τα 15 ευρώ η μετοχή της Μυτιληναίος. Το πρόβλημα ανάλυσης της μετοχής για τους επενδυτές είναι να συνδυάσουν όλες τις μεταβλητές του ενεργειακού κόστους, της προσφοράς και ζήτησης ενέργειας και των επιπτώσεων της κρίσης.

Λιανικό εμπόριο

Ετήσια αύξηση 13,1% σημείωσε ο κύκλος εργασιών στο λιανεμπόριο τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά το μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 13,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός Δείκτης Ογκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 10,1% σε ετήσια βάση.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 3,2%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Ογκου, σε μηνιαία βάση, παρουσίασε αύξηση 2,8%.

Alpha Trust

Η Alpha Trust ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος στους δικαιούχους μετόχους από κέρδη προηγούμενων χρήσεων συνολικού ποσού 1.500.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 0,4836 ευρώ ανά μετοχή.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ανωτέρω ποσό θα προσαυξηθεί με βάση τον αριθμό μετοχών σε κυκλοφορία αφαιρουμένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρία στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών μέχρι την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος, οπότε θα διαμορφωθεί το τελικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή.

Eταιρίες real estate

Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά οι περισσότερες εταιρείες real estate έχουν αυξημένες ανοδικές τάσεις. Μεγάλα deals και αυξημένη ρευστότητα τροφοδοτούν τον κλάδο. Το μυστικό είναι, όμως, ότι το real estate αποτελεί το καλύτερο αντίσωμα έναντι του πληθωρισμού.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ