Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η «ξεκούραση» του ΟΤΕ και η περίεργη κίνηση της Coca Cola HBC

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αν και οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν θετικά, τελικά εκτιμήθηκε ότι το πρόβλημα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ είναι πιο σοβαρό απ' ό,τι αναμένονταν και έτσι οι αμερικανικοί δείκτες πέρασαν σε έντονη πτώση.

Μια εξέλιξη που προβλημάτισε πολλούς θεσμικούς επενδυτές που είχαν πάρει ήδη θέσεις, «ποντάροντας» σε ανοδική συνέχεια. Ο Dow Jones υποχωρούσε προς τις 35.300 μονάδες με πτώση άνω του 1,2%.

Μεγάλη πτώση και για S&P 500 και Nasdaq.

Eυρωπαϊκές αγορές

Το απότομο «γύρισμα» των αμερικανικών αγορών έφερε μεικτές τάσεις και στις ευρωπαϊκές. Κάποιοι δείκτες έκλεισαν με άνοδο ή περιορισμό της ανόδου (DAX, Mib, IBEX) και άλλοι γύρισαν πτωτικοί (CAC, AEX).

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει τις προθέσεις από την πλευρά των πωλητών. Είναι και τέλος της εβδομάδας και πολλοί traders προχωρούν σε πωλήσεις. Ουδέν νεότερον από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Οι αξίες συναλλαγών των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές εισροές από ξένα χαρτοφυλάκια. Όμως εγχώριοι χρηματιστές μάς λένε ότι και ιδιώτες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σταδιακά. Τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει να χτυπούν στις χρηματιστηριακές....

Πάντως όλο και περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες προσφέρουν δυνατότητες ενημέρωσης και συναλλαγών μέσα από τις ιντερνετικές τους πλατφόρμες. Σημάδια των καιρών αλλά και του μέλλοντος. Προφανέστατα και ο κλάδος των χρηματιστών θα πρέπει να προσαρμοστεί για να μην εκλείψει...

Η προσαρμογή είναι οι προσωποποιημένες υπηρεσίες. Όσες χρηματιστηριακές εταιρείες ήταν κοντά στον πελάτη τους στο σκέλος «συμβουλής - εκτέλεσης εντολής - επανεπένδυσης» κράτησαν τους πελάτες τους. Οι απρόσωπες χρηματιστηριακές που έχουν χιλιάδες πελάτες μάλλον έχουν μεγάλες απώλειες πελατείας.

Γενικός Δείκτης

Η υπέρβαση των 970 μονάδων δεν αναμένεται ιδιαίτερα εύκολη, εάν δεν γίνει σήμερα. Οι μελλοντικές συνεδριάσεις θα έχουν αυξημένη μεταβλητότητα, αναμένουν οι επαγγελματίες. Γενικότερα όσο διαρκεί το ανοδικό κανάλι τόσο θα συντομέψει ο δρόμος προς τις 1.000 μονάδες.

Μόλις 3% απέχουν από τα παρόντα επίπεδα. Πάντως ας κρατήσουμε και «μικρό καλάθι». Όσο εύκολη είναι η προσέγγιση των 1.000 μονάδων, ακόμη πιο εύκολη η διολίσθηση προς τις 925-930 μονάδες αν χαλάσει το κλίμα.

Τράπεζες

Για τις τράπεζες γράφουμε μέρες τώρα. Kαι χθες ήταν ιδιαίτερα ισχυρές οι μετοχές. Οι «χρησμοί» των ξένων οίκων που τις πρότειναν ως αγορές εδώ και μήνες επαληθεύονται. Μάλιστα οι τιμές-στόχοι είναι πλέον πολύ κοντά.

Μόνο να μη χαλάσει η συγκυρία.

Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους, δεν είναι εύκολο να δούμε πόσο θα πιεστούν. Υπάρχουν στα εμπορικά χαρτοφυλάκια που έχουν ομόλογα προς συναλλαγές και τα εποπτικά που έχουν ομόλογα προς διακράτηση. Τα δεύτερα, τα εποπτικά, ίσως και να επηρεάζονται θετικά από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Alpha Bank

H τιμή-στόχος των 1,5 ευρώ που έδιναν πολλοί ξένοι οίκοι πέρυσι, φαινόταν ως απλησίαστη πριν από δύο-τρεις μήνες. Και όμως χθες η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,433 ευρώ, δηλαδή εάν συνεχιστεί η άνοδος είναι θέμα ημερών τα 1,5 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη διόρθωση του Ιανουαρίου η μετοχή είχε φτάσει στα 1,05 ευρώ και εκεί είχε πολλούς αγοραστές που μέσα σε μερικές εβδομάδες «γράφουν» 40% κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς

Πακέτο που αντιστοιχούσε στο 0,7% του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασε χθες από το Χρηματιστήριο Αξιών. Η μετοχή της Πειραιώς, παρά τη μεταβλητότητα που είχε εδώ και μήνες, κατάφερε να γίνει η πιο «καυτή» τραπεζική μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Eurobank

«Χτύπησε» στο τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Eurobank. Ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινούνταν σταθεροποιητικά, βγήκαν πολλοί και μεγάλοι αγοραστές κατά το τελευταίο ημίωρο που την οδήγησαν στα υψηλά ημέρας, στα 1,1295 ευρώ, με άνοδο 1,94%.

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι, αλλά η χθεσινή συνεδρίαση είχε το «χτύπημα της κόμπρας». Τους αποκοίμισε όλους με σταθεροποιητική κίνηση και στο τέλος επιτέθηκε...

ΟΤΕ

Μια μικροδιόρθωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ούτως η άλλως η μετοχή έκανε ένα πολύ ισχυρό ράλι, προχθές έδειξε σημάδια κόπωσης στη λήξη της συνεδρίασης και χθες έκλεισε στο τέλος πτωτικά.

Μετά το ράλι χρειάζεται η «ξεκούραση» και το πέρασμα της σκυτάλης στις τράπεζες.

Coca Cola HBC

Ακόμη μία μετοχή που είχε περίεργη κίνηση χθες. Ενώ μισή ώρα πριν από τη λήξη είχε ξεπεράσει τα 30 ευρώ, βγήκαν ξαφνικά εντολές πώλησης (παραπέμπουν σε programm tradin, δηλαδή θα είχε μπει κάποια εντολή πώλησης στα 30 ευρώ) και η μετοχή υποχώρησε βίαια προς τα 29,9 ευρώ.

ΕΧΑΕ

Πολλές αλλαγές στο διοικητικό επιτελείο της ΕΧΑΕ. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει παρασκήνιο, αλλά παραιτήθηκε προχθές ο κ. Μιχάλης Ανδρεάδης από τη θέση του Επιτελικού Διευθυντή Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του στις 10.02.2022 αποφάσισε ότι, μέχρι την επιλογή του στελέχους που θα καλύψει τον ρόλο του αποχωρούντος, χρέη Επιτελικού Διευθυντή στην άνω επιτελική διεύθυνση θα εκτελεί ο Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών κ. Νικόλαος Κοσκολέτος.

Frigoglass

Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στη Ρουμανία για αποζημίωση ύψους 42 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές.

Σε συνέχεια της υπογραφής της συμφωνίας, η Frigoglass έλαβε 10 εκατ. από το συνασφαλιστικό σχήμα, με το συνολικό εισπραχθέν ποσό να ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 17 εκατ. ευρώ θα τα διαπραγματευτούν.

Profile

Έντονη είναι η παρουσία των θυγατρικών της στις Fintech δραστηριότητες. Η Profile Centevo, εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, θα είναι χορηγός του Fondmarknadsdagen, που θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο Courtyard by Marriott της Στοκχόλμης, στη Σουηδία. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Fond & Bank σε συνεργασία με την Dagens industry και απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες fund management, αλλά και σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Eξαγορές και συγχωνεύσεις 2021: Πρωτοφανής αύξηση

Πρωτοφανής αύξηση παρατηρήθηκε στην αξία και τον όγκο των συναλλαγών το 2021, σύμφωνα με την έρευνα της PwC «Global M&A Industry Trends Outlook 2022».

Το 2022 αναμένεται μια εξίσου δυναμική χρονιά για εξαγορές και συγχωνεύσεις, λόγω των ήδη προγραμματισμένων συναλλαγών, της διαθεσιμότητας κεφαλαίων καθώς και της συνεχιζόμενης ζήτησης για επενδύσεις στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας και των τροφίμων.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ